MSB'nin "PKK/YPG yaptı" dediği saldırıya YPG'den kınama geldi

Afrin'de bir hastaneye düzenlenen ve 13 sivilin yaşamını yitirdiği saldırı hakkında MSB ve Hatay Valiliği saldırıyı YPG'nin gerçekleştirdiğini söylemişti. YPG kanadı bu iddiayı reddetti ve saldırıyı kınadı.

Suriye'de bulunan Afrin ilçesindeki bir özel hastaneye dün iki kez bombalı saldırı düzenlendi. Saldırılarda aralarında çocukların da bulunduğu 13 kişi yaşamını yitirdi ve en az 27 kişinin yaralandığı belirlendi. Milli Savunma Bakanlığı ve Hatay Valiliği, saldırının Suriye devleti kontrolündeki bölgeden PKK/YPG unsurlarınca gerçekleştirildiğini açıkladı.

SDG saldırıyı kendilerinin yapmadığını söyledi

İçinde YPG'nin de bulunduğu Suriye Demokratik Güçleri (SDG) ise saldırıyla ilişkilerinin bulunmadığını öne sürdü. Rudaw'ın aktardığı SDG açıklamasında iddiaların asılsız olduğu söylendi.

SDG'nin açıklaması şöyle:

Bazı basın yayın kuruluşları kurumumuza yönelik gerçekten uzak asılsız haberler yaymaktadır. Efrîn’e yönelik yapılan saldırıların güçlerimiz tarafından yapıldığına dair ortaya atılan iddialar asılsızdır. Bir kez daha altını çizmek istiyoruz. Söz konusu bölgede hiçbir unsurumuz bulunmamaktadır. Yapılan bombardımanla da hiçbir şekilde ilişkimiz bulunmamaktadır. Tüm basın yayın kuruluşlarına yalan haberlerin yayılmaması konusunda çağrı yapıyoruz.

SDG lideri saldırıyı kınadı

Mazlum Kobani olarak bilinen SDG lideri Mazlum Abdi de sosyal medya hesabından İngilizce bir mesaj yayımladı ve saldırıyı kınadığını söyledi. Abdi, "YPG'den sonra Türkiye’nin kontrolüne geçen şehirleri hedef alan onlarca bombalı aracı inkar ettiğiniz gibi hastaneye yapılan saldırıyı da elbette inkar ediyorsunuz. (Oysa) eminim füzeleri Afrin'in güneyinden kimin fırlattığını (biliyorsunuz) söyleyebilirsiniz" ifadelerini kullandı. Abdi ayrıca hastanelere saldırmanın uluslararası hukukun ihlali anlamına geldiğini söyleyerek "Masumların hayatını kaybetmesinden dolayı derin bir üzüntü içerisindeyiz. Saldırıyı amasız fakatsız lanetliyoruz" dedi.

Londra merkezli Suriye İnsan Hakları Gözlemevi (SOHR) ise saldırının Suriye hükümetinin kontrolü altındaki bölgeden atılan füzelerle yapıldığını iddia etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türk İHA'sı, Reisi'nin helikopterinin yerini tespit etmiş olabilir
ATM'den para çekerken dikkat! Yargıtay'dan önemli bir karar geldi
Dursun Özbek’ten Ali Koç’a büyük çağrı! Delikanlıysan gel!
Serdar Ortaç: "Kızlarda ayrılık acısı bir ay sürer"!
Derbi kavgası neredeyse tüm Türkiye'ye yayıldı: Yaralılar var!