Muazzam Keşif: 240 Milyon Yıllık Ejderha Su Sürüngenine Ait Fosil Çin'de Bulundu!

Çin'in güneyindeki antik kireç taşı yatağında yapılan muazzam bir keşif, 240 milyon yıl öncesine ait, "ejderha" olarak adlandırılan su sürüngenine ait tamamen korunmuş bir fosili gün yüzüne çıkardı.

Bilim insanları, Çin'in güneyindeki antik kireç taşı yatağında, 240 milyon yıl öncesine ait muhteşem bir fosil bulgusu gerçekleştirdi. Geç Triyas dönemine ait olduğu düşünülen bu nadir fosil, 5 metre uzunluğundaki su sürüngenine ait tamamen korunmuş halde.

"EJDERHA" SU SÜRÜNGENİ

Fosil, uzun boynu ve garip anatomisi nedeniyle bilim insanları tarafından "ejderha" olarak adlandırılıyor. 2003 yılında tanımlanan "Dinocephalosaurus orientalis" türüne ait olduğu belirtilen fosil, 32 ayrı omura sahip olan bir su sürüngene ait.

ESNEK VE UZUN BOYNUN KEŞFİ

Araştırmacılar, bu dev su sürüngeninin uzun, esnek ve bükülebilir bir boyna sahip olduğunu keşfettiler. Fosilin su altındaki avlanma stratejilerinde avantaj sağladığına inanan Dr. Nick Fraser, "Bu ejderhanın boynu, vücuduyla kuyruğunun birleşiminden daha uzun." dedi.

Dr. Nick Fraser, fosilin anatomisinin ilk kez tam olarak incelenebilmesinin heyecan verici olduğunu belirterek, ejderha olarak nitelendirdiği bu su sürüngeninin vücut yapısının bilim insanlarını şaşırtan bir şekilde uzun bir boyuna sahip olduğunu açıkladı.

Araştırma, bulguları "Earth and Environmental Science: Transactions of the Royal Society of Edinburgh" dergisinde yayımlandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Suriye lideri Beşar Esad'ın eşi Esma Esad'a lösemi teşhisi konuldu
ABD’li rapçi canlı yayında yanlışlıkla kendisini vurdu
ABD'den İran'a: Helikopter Kazasında Suçlamalar Temelsiz
Reisi’nin Ölümü Ardından İran’da Seçim Tarihi Açıklandı
ABD, İran'ın yardım talebine nasıl yanıt verdi? Ayrıntılar ortaya çıktı!