Mücadeleye İnstagram desteği

Ulusal Yeme Bozuklukları Farkındalık Haftası'nda İnstagram'dan destek geldi.

İnstagram kullanıcıları yeme bozukluğunun giderilmesi ile ilgili içerik aramaya çalıştığında, öncelikle Ulusal Yeme Bozuklukları Derneği (NEDA) yardımıyla oluşturduğu kaynakların bağlantılarına ulaşıp, sonra Avustralya ve Kanada’daki yerel yardım hatlarının bağlantılarını görecekler.

İnstagram sorunun ön yüzü

Aynı şekilde birisi söz konusu içeriği paylaşmaya çalıştığında veya arkadaşları yeme bozukluğu ile ilgili bir şey yayınlarken yayınlarsa, aynı kaynakları görecekler. Şirket, kişilerin kaynak giriş sayfasından destek almak için arkadaşlarıyla iletişime geçmesine izin verecek. Instagram, yeme bozukluğu olan birini tetikleyebileceğini düşündüğü içeriği bulanıklaştıracak.

 

TikTok’un günün erken saatlerinde duyurduğu özellikleri geniş bir şekilde yansıtıyor. Fakat Instagram,  daha önce kullanıcıları  genel yardıma yönlendiriyordu.

Pinterest de destekliyor

Pinterest de destek benzer önlemleri açıklamıştı. Kullanıcılarını Ulusal Yeme Bozuklukları Farkındalık Haftası çevresinde etkinliklerin yanı sıra NEDA’daki kaynaklara yönlendireceğini açıkladı. Instagram için bu, şirketin NEDAwarness Week organizasyonu ile üst üste ortaklık yaptığı üçüncü yıl. İki influencer, vücut pozitifliğini teşvik edecek Reels paylaşmayı planlıyor.  Yakın geleceğin dışında, konuyla alakalı  politikasını şekillendirmek için uzmanlarla çalışmaya devam edeceğini söylüyor. Tüm sosyal medya hizmetleri beden pozitifliği ile bir dereceye kadar mücadele ediyor. Gezegendeki en büyük sosyal ağlardan biri olan Instagram, sorunun en önde yüzü. 

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Ses Dalgalarıyla Deniz Yaşamını Canlandırmak: Avustralya'nın Resif Şarkısı Projesi
Tanol Türkoğlu: Teknoloji Kullanımında Güvenlik ve Etik Önemli
Apple’ın gelirleri azaldı: iPhone satışları yüzde 10 düştü!
Spam e-postalar toplam trafiğin yarısına yakın!
Google Fotoğraflar’dan efsane özellik: İstediğiniz yüzleri engelleyebilirsiniz!