Müdürlükten müjdeli haber!: Besicilere 15 milyon liralık destek!

Türkiye'nin o kentinde yaşanan besicilere müdeli haber Tarım ve Orman İl Müdürlüğü'nden geldi. Müdürlük kentteki besiciler için 15 milyon liralık kaynak yarıldığını açıkladı. İşte konu hakkındaki o detaylar...

Ardahan Tarım ve Orman İl Müdürlüğü, büyük zorluklarla hayvancılık yapmaya çalışan, yüksek maliyetlerden dolayı besicilik yapamayan üreticilere müjdeyi duyurdu.

BESİCİLERE MÜJDE GELDİ!

İl Müdürlüğü konuya ilişkin yaptığı açıklamada, kentte hayvancılığın gelişmesi amacıyla çalışmaların devam ettiği ve Türkiye'de hayvan varlığı açısından önemli yere sahip Ardahan'da, "Mera Altyapısının Geliştirilmesi Projesi"nin önemli olduğuna dikkat çekildi.

Açıklamanın devamında şu ifadelere yer verildi:

"Ardahan'da hayvancılığın gelişmesi ve yaygınlaşması amacıyla DAP kaynaklı içme suyu hattı, gölgelik, çoban evleri, kaptaj ve sıvat karşılanması için 15 milyon liralık hibe desteği sağlandı. Bu proje hem büyük hem de küçükbaş hayvancılığı kapsıyor. Amaç, hayvancılığın daha modern usullerle yapılması. DAP ile yürütülecek çalışmada, 15 milyon lira yatırımla Ardahan ve ilçelere bağlı toplam 9 köyde çalışma yürütülecek."

Projenin protokolü, Ardahan İl Tarım ve Orman Müdürü Muhammet Fatih Cineviz ve DAP yetkilileri arasında imzalandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.