Müfredattan Atatürk kaldırıldı, Alevilik ve Bektaşilik eklendi

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ve ortaöğretimde yer edinen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin taslak müfredatında, Atatürk ile Din ve Laiklik'le ilgili tüm konular çıkarılırken, Alevilik-Bektaşilik konularına ver...

Milli Eğitim Bakanlığı, ilköğretim ve ortaöğretimde yer edinen Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin taslak müfredatında, Atatürk ile Din ve Laiklik'le ilgili tüm konular çıkarılırken, Alevilik-Bektaşilik konularına ver verildi.

Sözcü Gazetesi muhabiri Yurdagül Uygun’un haberine göre; Eğitim Uzmanı Alaaddin Dinçer, ilköğretim 4. ve 8. sınıflardaki Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi dersinin müfredatıyla eski plan arasındaki en önemli farkın, Atatürkçülük ile ilgili hiçbir şeyin olmaması olduğunu söyledi. Dinçer, “Bazı üniteler Atatürkçülükle ilişkilendiriliyordu. Atatürk’ün askerlikle ilgili sözleri vardı. Yeni müfredatta bu kazanımlarla ilgili en ufak bir şey yok. Tamamen değerler eğitimi konulmuş'' diye konuştu. Alevilik-Bektaşilik konularının yer aldığı derslerde, Cem ve Cemevi, Muharrem Orucu gibi Alevilikle ilgili bilgiler yer alıyor. Müfredatta ayrıca Tasavufi yorumlar konusu da bulunuyor. 31 Temmuz tarihine kadar sürecek askı sürecine katkıda bulunmak isteyen paydaşlar, taslak öğretim programları kategorisinde bulunan görüş bildirme formunu kullanarak görüş, öneri ve katkılarını ulaştırabilecek.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

AUZEF sınav neticeleri: AUZEF vize sınav neticeleri ne zaman açıklanacak?
MEB AÖL takvimi: Açık Lise 3. dönem sınavları ne zaman?
TUS tercihleri ne zaman başlayacak? 2024 TUS/1 tercih kontenjanlarında son durum
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? 4-5 Mayıs ÖSYM sınav takvimi