Muğla'da feribot seferleri iptal edildi! Meteoroloji fırtınaya karşı uyardı

Muğla'da yaşanan şiddetli yağış ve fırtına uyarısıyla ilgili Meteoroloji'den önemli bir duyuru geldi. Yapılan açıklamada, bölgede beklenen sağanak yağışların güçlü ve yer yer şiddetli olabileceği belirtilirken, alınması gereken tedbirler vurgulandı.

Muğla için Meteoroloji 4. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Uyarı Merkezi'nden yapılan açıklamada, yarından itibaren şiddetli yağış ve fırtına uyarısı yapıldı. Yapılan uyarıda, Muğla'da çok güçlü ve yer yer şiddetli sağanak yağışların beklendiği ifade edildi. Meteoroloji yetkilileri, yağışların yer yer 51-100 kg/m2 arasında olabileceğini belirtti. Ayrıca, rüzgarın güney yönlerden kuvvetli ve kısa süreli fırtına şeklinde eseceği tahmin ediliyor. Özellikle kıyı kesimlerde rüzgarın saatte 80 km'ye kadar ulaşabileceği uyarısı yapıldı.

Şiddetli yağışlarla birlikte sel, su baskını, yıldırım, ulaşımda aksamalar, yerel dolu yağışı, kıyı kesimlerde hortum riski, çatı uçması gibi olumsuzluklara karşı vatandaşların dikkatli ve tedbirli olmaları istendi. Özellikle sürücülerin yağış nedeniyle oluşabilecek su birikintilerine karşı dikkatli olmaları ve seyahatlerini gerekli olmadıkça ertelemeleri gerektiği vurgulandı.

Ayrıca, yarın yapılması planlanan Bodrum-İstanköy arası feribot seferlerinin fırtına nedeniyle iptal edildiği bildirildi. Meteoroloji yetkilileri, halkın olası olumsuz hava koşullarına karşı dikkatli olmaları ve güvenlik önlemlerini almaları konusunda uyardı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Türkiye Haberleri

Et Entegre Tesisi İşkence Skandalı: Suluova'da Büyük Tepki!
Didim'de Göçmen Kaçakçılığı Operasyonu: 3 Organizatör ve 37 Göçmen Yakalandı
Arda Güler'den Sevgilisi İle Dikkat Çeken O Sosyal Medya Paylaşımı!
Bakan Kacır ve Devlet Bakanı Johnson İş Birliğini Güçlendirdi
Türkiye'nin Genç Nüfusu AB Ülkelerini Geride Bıraktı: İstanbul'un Gençleri 76 İlin Nüfusunu Aştı!