Muğla'da kuzugöbeği altınla yarışıyor

Muğla'da Mart-Mayıs aylarında naturel ortamda yetişen kuzugöbeği mantarı kırsal mahallelerdeki vatandaşların geçim deposu olurken, kilosu 800 ila 1000 liradan alıcı buluyor.

Muğla'da Mart-Mayıs aylarında naturel ortamda yetişen kuzugöbeği mantarı kırsal mahallelerdeki vatandaşların geçim deposu olurken, kilosu 800 ila 1000 liradan alıcı buluyor.

Muğla'da vatandaşlar tarafınca oldukça sevilen kuzugöbeği aynı zamanda kırsalda yaşayan bayanların da geçim kapısı oldu. Menteşe ilçesinde geçen yıl fiyatı 400 ila 500 lira olan kuzugöbeği, bu yıl yağışların azca olması ve kuraklık sebebi ile kilosu 800 ila 1000 liraya alıcı buluyor. Menteşe'deki halk pazarında satılan kuzugöbeği mantarının kilosu 800 ila 1000 liradan satılıyor.

Geçimini köy ürünleri satarak elde eden Elif Tolgay, "Kuzugöbeği bu mevsimlerde çıkan bir ürün. Bizim burada kuzugöbekleri 2 ay sürer oldukça gıdalı, oldukça yararlı bir mantar. Şu anki fiyatı kilosu 800 ile 1000 TL içinde değişiyor" dedi.

Kuzugöbeğinin faydası

Kuzugöbeği mantarı kan şekerini dengede tutan kuvvetli bir gıda olarak bilinirken, diyabet riski altında olan vatandaşlar, bu mantarı tüketebiliyor. Düşük kaloriye haiz olan kuzugöbeği mantarının, rejim öğünlerinde vatandaşlara gıda desteği de sağlamış olduğu biliniyor. - MUĞLA

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

OECD'den Türkiye için 2025 enflasyon tahmini geldi!: Ortalama enflasyon yüzde kaç olacak?
Yumurtaya dev indirim geliyor!: Peki, bu büyük indirimin sebebi ney?
1 Mayıs Çarşamba gününün Fed faiz kararı ne oldu?: Piyasaları nasıl etkiledi, kim ne söyledi?
Rakı Fiyatlarına Yeni Zam!
İstanbul Ticaret Odası Başkanı: İş Dünyası Enflasyonu Yüzde 43-44 Aralığında Bekliyor