Muğla'da Su Verimliliği Seferberliği Kapanışında 3 Bin Öğrenci Su Gönüllüsü Oldu

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan Su Verimliliği Seferberliği kapsamındaki eğitimler Muğla'da tamamlandı. 13 ilçede düzenlenen programlar sonucunda 3 bin ilkokul öğrencisi, su gönüllüsü olarak yetiştirildi.

Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından başlatılan "Su Verimliliği Seferberliği" çalışmaları Muğla'da tamamlandı. 13 ilçede ilkokul 3. ve 4. sınıf öğrencilerine yönelik gerçekleştirilen eğitim programı kapsamında 3 bin öğrenciye ulaşıldı. Su seferberliği çalışmalarının maskotu "Cansuyu" adlı karakterin görselli rozetlerle ödüllendirildiği ve eğitim seti hediye edilen öğrenciler, su gönüllüsü olarak eğitimlerini tamamladı.

KAPANIŞ PROGRAMI DUMULUPINAR İLKOKULU'NDA GERÇEKLEŞTİ

Kapanış eğitim programı Muğla İl Tarım ve Orman Müdürlüğü toplantı salonunda Dumlupınar İlkokulu öğrencileri ve öğretmenlerinin katılımıyla gerçekleşti. Program kısa bir film gösterisiyle başlarken, açılış konuşmasını İl Müdür Yardımcısı Tandoğan Uysal gerçekleştirdi.

SU SEFERBERLİĞİNDE BİNLERCE ÖĞRENCİYE ULAŞILDI

İl Müdür Yardımcısı Uysal, konuşmasında şunları söyledi: "Bakanlığımızın başlattığı su seferberliği kapsamında bin öğrenciye ulaştık. Cansuyu maskotumuza destek olacak siz su gönüllülerinin sahada su tasarrufu konusunda bizlere destek olmasını bekliyoruz. Artan nüfus azalan su kaynakları karşısında geleceğimizi düşünmek zorundayız. Hiçbir kaynak sonsuz değildir. Özellikle hayat kaynağı suyumuzun her damlasının kıymetini bilmeli ve ona göre her bireyin tedbir alması gerekir. Öğrendiklerinizi büyüklerinize aktarmanızı suyumuza sahip çıkmanızı istiyoruz. Su gönüllüsü olarak eğitime katılım ve katkınız için teşekkür ediyorum."

ÖĞRENCİLERE ROZET VE HEDİYE SET

Eğitimin ardından öğrencilere Cansuyu maskotunun bulunduğu rozetler takılarak, su verimliliği konusunda farkındalık oluşturmayı amaçlayan eğitim seti hediye edildi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Eğitim Haberleri

YKS için uzmanlardan öneri: Üç haftalık sürede zaman planlaması yapılmalı
Bu hafta sonu hangi sınavlar var? İşte 18-19 Mayıs ÖSYM sınav takvimi
e-YÖKDİL sınav yerleri açıklandı: e-YÖKDİL 2024/3 (İngilizce-Fen Bilimleri) sınav giriş belgesi sorgulama
MEB yaz dönemi kursları ve yaz okulları tarihlerini açıkladı (DYK e-Kılavuz yayımlandı)
KPSS başvuruları sona erdi: 2024 KPSS lisans sınavı geç başvuruları ne zaman?