Muğla'da Tarihi Kur'an-ı Kerim Satışı Suçüstü Yakalandı

Muğla'da jandarma, Köyceğiz'de tarihi eser niteliğindeki iki bin yıllık Kur'an-ı Kerim satışını suçüstü yakaladı. E.D. ve İ.Y. adlı şüpheliler, 5 milyon TL karşılığında satış yaparken yakalandı. Operasyonda, toplam değeri 5 milyon TL olan eserler ele geçirildi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı, Köyceğiz'de tarihi eser niteliğindeki iki bin yıllık Kur'an-ı Kerimlerin satışı sırasında suçüstü yakalama gerçekleştirdi. E.D. ve İ.Y. isimli şüpheliler, 5 milyon TL karşılığında satış yaparken, jandarma ekipleri tarafından operasyon düzenlendi. Ele geçirilen eserlerin toplam değeri 5 milyon TL olarak belirlendi.

Muğla İl Jandarma Komutanlığı ekipleri, Köyceğiz ilçesinde yaşayan E.D. ve İ.Y. isimli kişilerin tarihi eser niteliğindeki Kur'an-ı Kerimleri satmak için müşteri aradıklarını tespit etti. Jandarma Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü tarafından oluşturulan sivil ekip, alıcı kimliğiyle şahıslarla pazarlık yaptı. 

5 milyon TL karşılığında anlaşma sağlanırken, sivil ekipler, tarihi değeri olan bin yıllık Kur'an-ı Kerimlerin satış esnasında KOM Şube Müdürlüğü ve Köyceğiz İlçe Jandarma Komutanlığı ekipleri tarafından suçüstü yakalandı. Operasyon sonucunda, toplam değeri 5 milyon TL olarak değerlendirilen, deri kaplamalı iki adet bin yıllık Kur'an-ı Kerim ele geçirildi. Köyceğiz Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından adli işlemler başlatıldı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.