Muhalefetten 7 bin 400 araçlık şov tepkisi!

DP İzmir Milletvekili Salih Uzun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya’ya, Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına alınan 7 bin 204 aracın İstanbul’da yapılan töreniyle ilgili sert sorular yöneltti.

Demokrat Parti (DP) İzmir Milletvekili Salih Uzun, Jandarma ve Emniyet Teşkilatları için alınan 7 bin 204 araç ve bu araçların hizmete alım töreni hakkında İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya sorular yöneltti. Uzun, "Ekonomik kriz ve tasarruf tedbirleri varken neden bu kadar masraf yapıldı? Avrupa’nın altıncı büyük havaalanı olan Atatürk Havalimanı’nı, böyle gereksiz şovlar için mi kapattınız?" ifadelerini kullandı.

DP İzmir Milletvekili Salih Uzun, Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın katıldığı Atatürk Havalimanı'ndaki Jandarma ve Emniyet Teşkilatlarına 7 bin 204 yeni aracın teslim töreniyle ilgili açıklamada bulundu. Uzun, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Bu şov merakı nedir? Bunda bir tuhaflık yok mu? Jandarma ve Emniyet için 7 bin 204 yeni araç almışlar, bu güzel. Ancak teslim töreni için tüm araçları Atatürk Havalimanı arazisine getirmişler," ifadelerini kullandı.

"MEHMET ŞİMŞEK BUNA NE DİYOR?"

DP İzmir Milletvekili Salih Uzun, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya şu soruları yöneltti:

- 7 bin 204 yeni aracın tamamı İstanbul’da mı toplandı? Eğer toplandıysa neden ve nasıl toplandı? Araçlar fabrikalardan tırlarla mı getirildi? Eğer öyleyse, yaklaşık 900 ila 1200 tır gerekirdi. Bunun maliyeti nedir? Teslim yeri olarak İstanbul’u seçtiyseniz, bu maliyet firmalara mı yüklendi? Ayrıca İstanbul’dan görev yerlerine dağıtım nasıl sağlandı?

- Neden bu araçlar doğrudan görev yapacakları yerlere gönderilmedi? Eğer önce görev yerlerine gönderilip ardından sürülerek İstanbul’a getirildilerse, bunun yakıt ve personel harcırah maliyeti ne kadardır?

- Ekonomik kriz ve tasarruf tedbirleri varken bu kadar masraf neden yapıldı? Eğer büyük bir tören düzenleyip araçları göstererek 'dosta güven, düşmana korku' vermek istediyseniz, sadece İstanbul’da kullanılacak araçlarla da bu töreni yapabilirdiniz. O da yeterince görkemli olurdu.

- Bu masraf genel bütçeden mi karşılandı? Türk Polis Teşkilatını Güçlendirme Vakfı gibi kaynaklar mı kullanıldı, yoksa sponsorlar aracılığıyla mı finanse edildi? Eğer sponsorlar devreye girdiyse, bu kaynaklar daha anlamlı projelere yönlendirilemez miydi? Mehmet Şimşek bu konuda ne düşünüyor? Dahası, tasarruf tedbirleri nedeniyle servisleri kaldırılan memurlar bu duruma ne diyor?

- Son bir soru daha: Avrupa’nın altıncı büyük havaalanı olan Atatürk Havalimanı’nı böyle gereksiz şovlar yapmak için mi kapattınız? İnsan bu duruma gerçekten üzülüyor! Türkiye, makulden uzaklaştı. Ancak yeniden makule dönmek zorunda.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.