Muhalif lidere hapis cezası

Moskova'da çıkarıldığı mahkeme, yüzlerce kişinin gözaltına alındığı protestoları organize ettiği gerekçesiyle Navalniy'e ayrıca 20.000 ruble (1.250 lira) para cezası verdi.Navalniy, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ile ilgili...

Moskova'da çıkarıldığı mahkeme, yüzlerce kişinin gözaltına alındığı protestoları organize ettiği gerekçesiyle Navalniy'e ayrıca 20.000 ruble (1.250 lira) para cezası verdi.

Navalniy, Rusya Başbakanı Dmitriy Medvedev ile ilgili olduğunu iddia ettiği bazı yolsuzluk belgelerini yayımlaması ardından destekçilerine protesto çağrısı yapmıştı. Navalniy'in çağrısı üzere başkent Moskova dahil bir dizi kentte dün düzenlenen protestolarda, yüzlerce kişi gözaltına alınmıştı. Bu kişilerden biri de Navalniy'in kendisiydi.
Öte yandan Kremlin Sözcüsü Dmitriy Peskov, muhalif lider Aleksey Navalniy'in çağrısı ile dün düzenlenen yolsuzluk karşıtı protestoları 'provokasyon' olarak nitelendirmişti.

Muhalifleri insanlara yalan söylemekle suçlayan Peskov, protestolarda gözaltına alınanların serbest bırakılmasına yönelik çağrılarıysa şu anda dikkate alamayacaklarını belirtmişti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Kolombiya'da Petro ve EMC Arasındaki Gerginlik: Barış Sürecine Yeni Tehdit mi?
Rio Grande do Sul'da Şiddetli Seller: Can ve Mal Kayıpları Artıyor
İsrail Refah saldırısına başladı: Hamas'ın kabul ettiği ateşkesin şartları neler?
SWP: Almanya CHP'li belediyelere mali destek verebilir
Guterres, İsrail'e ateşkes çağrısı yaparak, fırsatın kaçırılmaması gerektiğini belirtti