Muharrem İnce: Gülen'i ABD vermiyor, Erdoğan da almıyor

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Beyoğlu'ndaki İstanbul Barosu'nu ziyaret etti. Basın açıklaması yapan İnce, "Fethullah Gülen'i Amerika vermek istemiyor; Erdoğan da almak istemiyor" dedi. İnce'nin açıklamasından satır...

CHP'nin Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce, Beyoğlu'ndaki İstanbul Barosu'nu ziyaret etti. Basın açıklaması yapan İnce, "Fethullah Gülen'i Amerika vermek istemiyor; Erdoğan da almak istemiyor" dedi. İnce'nin açıklamasından satır başları şöyle: 

BAŞARACAĞIZ, BUNA İNANIYORUZ
Başaracağız buna inanıyoruz. Nereden anlıyorsun bunu derseniz. başbakan milletvekillğine müğüracat etmişi, damat milletvekilli-ğine müracat etmiş, eş dost milletvekilliğine müraacat etmiş. Demekki dokunulmazlık kazanıp önümüzdeki süreçte bakan olma hayallerini yok etmişler. En büyük gösterge budur. Kazanacağımı onlar da görüyor. Demekki Erdoğan'ın kaybedeceğine inanıyor.

GÜLEN'İ AMERİKA VERMEYECEK, ERDOĞAN ALMAYACAK
Sayın Erdoğan da bal gibi biliyor ki usulüne uygun bir şekilde Fethullah Gülen'in iadesi istenmemiştir. Amerika Birleşik Devletleri vermek istemiyor; Recep Tayyip Erdoğan da almak istemiyor. Çünkü iade edildiğinde anlatacak Fethullah Gülen. "Beraber üniversiteleri şöyle kurduk; Bank Asya'yı böyle kurduk, istediğim kişileri vali yaptılar; bunları istedim general yaptılar. Türkiye'ye beraber ihanet ettik. Ne zaman Türkiye'ye ihanet ederken kardeştik. Ne zaman biz Erdoğan'a ihanet ettik biz hain olduk", bunları diyecektir. Onun için Amerika vermeyecek; Erdoğan almayacak. 

ABD'YE BAHANE BIRAKMAYACAĞIZ
Allah'ın izniyle cumhurbaşkanı olduğumda Türkiye'de ilk işim yargıyı düzeltmek. Beni yargılayabilecek yargıçlar istiyorum. Cumhurbaşkanı olarak Yargıtay'ın salonuna girdiğimde ayağa kalkmayacak yargıçlar istiyorum. Yüksek yargıç cumhurbaşkanının da yanında ayağa kalkmaz. Bu sistemi çok kısa süre içinde kuracağız. Kurduktan sonra iadesini isteyeceğiz. ABD'ye de bahane bırakmayacağız. Yüzde yüz eminim iade talebi usulüne uygun yapılmamıştır. 

İSTANBUL MİTİNGİ
Engin Altay, Muharrem İnce'nin yaklaşık 73 ili ziyaret edeceğini belirterek, büyük mitingi İstanbul Maltepe Meydanı'nda yada Yenikapı Meydanı'nda yapacaklarını aktardı. 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Türkiye, Rusya'ya Bağımlılığı Azaltmak İçin ExxonMobil'den LNG Satın Almayı Planlıyor
Türkiye'de İç Hat Uçuşlarında Ekonomi Biletlerine Yüzde 30 Zam!
YouTube'dan Kullanıcılara Kötü Haber: Artık Videolar Durduğunda Reklam Oynayacak!
Hasan Can Kaya ve Cem Yılmaz Polemiğine Hülya Avşar Damga Vurdu!
Kirli Sepeti Dizisi Final Kararı ile Şok Etti!