Muharrem İnce yeni partiyi kuracakları tarihi açıkladı

CHP'den istifa eden Muharrem İnce, yeni partiyi resmen kuracakları tarihi açıkladı. İnce, nisan ayında İçişleri Bakanlığına başvuracaklarını söyledi.

CHP'nin 24 Haziran seçimlerindeki Cumhurbaşkanı Adayı olan ancak daha sonra partiden ayrılarak yeni parti kuracağını açıklayan Muharrem İnce yeni partinin kurulacağı tarihi açıkladı. Ankara'da tadilat çalışmaları süren genel merkez binasında incelemede bulunan İnce, nisan ayında İçişleri Bakanlığına başvuru yapacaklarını ve partinin adı ile logosunu paylaşacaklarını söyledi.

CHP'nin 'dostlarımızla iktidar olacağız' söylemini eleştiren İnce, partilerinin Avrupa'nın en demokratik tüzüğüne sahip olacağını ileri sürdü.

İnce şöyle devam etti:

"Tek başına ben karar vermeyeceğim. Partinin organları seçim yapacak. Örneğin, genel sekreteri de parti meclisi seçecek. İddialı bir parti olacak. Daha başlarken, ortada fol yok yumurta yokken, 'biz dostlarımız ile iktidar olacağız' demeyeceğiz. Biz tek başına '50+1'i alacağız' iddiası ile ortaya çıkacağız. Ama seçim yaklaştığı zaman bakacağız. Şapkamızı önümüze koyup düşüneceğiz. Ona göre karar vereceğiz. 'İttifak kurulmaz' anlamında bir şey söylemiyorum. İttifak tabii ki kurulmalıdır. Bu sistemde kurulur. Hiçbir itirazım yok bunlara. Ama ortada seçim yokken, ittifak ile yola çıkmanın doğru olmadığını düşünüyorum. Biz kavga eden bir muhalefetten ziyade, yol gösteren bir muhalefet olacağız. Muhalefet etmekten asla kaçınmayacağız. Gördüğümüz yanlışları sonuna kadar en sert biçimde karşı çıkacağız. Ama aynı zamanda çözüm de üreteceğiz" 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

İYİ Parti'de Müsavat Dervişoğlu başkanlığında ilk toplantı gerçekleşti
Özel, Bahçeli ile görüşecek
İYİ Parti'de Deprem! İlçe Yönetimi Topluca İstifa Etti!
Özgür Bey, Kemal Kılıçdaroğlu değil; bu tartışmalar bizi sadece yıpratır
Özel'den Erdoğan'a 'yumuşama' cevabı: "Gezi'dekiler içerideyken normalleşme olmaz"