Muharrem İnce'den İsmet Yılmaz'a 'Reis' cevabı

Sözleşmeli öğretmen alımında sorulduğu iddia edilen sorulara ilişkin bugün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklama yaptı.Bakan Yılmaz, bahsi geçen soruların ( Reis kimdir?, Cemil Meriç kimdir?, Cumhurbaşkanımız konuşmasında...

Sözleşmeli öğretmen alımında sorulduğu iddia edilen sorulara ilişkin bugün Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz açıklama yaptı.

Bakan Yılmaz, bahsi geçen soruların ( Reis kimdir?, Cemil Meriç kimdir?, Cumhurbaşkanımız konuşmasında nelere değindi?, Reis hakkında ne düşünüyorsun?) gibi soruların ''havuz sisteminde’ olmadığını belirtti. CHP Yalova Milletvekili Muharrem İnce ise, Bakan Yılmaz’ın bu açıklamalarını, sosyal medya hesabı üzerinden sert bir dille eleştirdi.
İnce, sözlü mülakat sisteminin sınavdan önce soru çalmakla aynı menzile giden iki yapının ortak noktası olduğunu ifade ederken, sözlü mülakatlarda kayırma olmadığını ispat etmek için ''kameralı mülakat’ önerisinde bulundu.

İşte Muharrem İnce’nin sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı o açıklamalar:

1-Milli Eğitim Bakanı Sözleşmeli Öğretmenlik sözlü sınavında reis kim sorusunun ne zararı var demiş! Turgut Reis der, Piri Reis der demiş.

2- Bu cevap, eğitimle tek ilgisi kendisinin ve çocuklarının eğitim-öğretim hayatıolan bir bakanın verebileceği bir cevap bu.

3- Temel Reis diyen kaç puan alır, Piri reis diyen kaç puan alır, organize yolsuzluk çete reisi diyen kaç puan alır?

4- Sözleşmeli öğretmenlik daha önce denendi, sakıncaları görüldü, vazgeçildi. Şimdi sözleşmeli öğretmenlik üstelik sözlü sınavla.

5- Bakan bu soru, soru havuzumuzda yok diyor, kolayı var yandaş kayırmama konusunda kendinize güveniyorsanız mülakatı kameralı yaparsınız.

6- Hem hangi saçma sapan soruyu hangi sorumsuzun sorduğunu öğrenmiş olursunuz, hem de haksızlığın önüne geçersiniz. 

7- Ama sizin derdiniz başka, sınavdan önce soru çalmakla,sınavdan sonra mülakatla emek çalmak aynı menzile giden iki yapının ortak noktasıdır

8- Ülkemizin can damarı eğitimi bozan, eğitimin temeli öğretmeni inanmadığı cevapları vermek zorunda bırakan bu cehaletten kurtulmalıyız.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Artık, daha iyi bir gelecek adına, birlikte çalışmanın tam zamanıdır
TBMM'de Can Atalay'ın boşalan odasına İYİ Partili Erhan Usta yerleşti
"Netanyahu ateşkes müzakerelerini sabote ediyor"
Erdoğan'ın ziyaretinin ardından kritik zirve!: Özel ile Kılıçdaroğlu Ahlatlıbel’de bir arada!
Özel: “Siyasetçilerin el sıkışmadığı dönemlerin sonu demokrasi için felaket olmuştur”