Muharrem İnce'nin adaylığı düşebilir

CHP Genel Başkan adayı Yalova milletvekili Muharrem İnce CHP’nin 36’ncı Olağan Kurultayında konuştu. CHP yönetimini eleştiren İnce "CHP'de de tuzu kurular var. Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy (belediyeler) onları aldı mı yetiyor....

CHP Genel Başkan adayı Yalova milletvekili Muharrem İnce CHP’nin 36’ncı Olağan Kurultayında konuştu. CHP yönetimini eleştiren İnce "CHP'de de tuzu kurular var. Bakırköy, Beşiktaş, Kadıköy (belediyeler) onları aldı mı yetiyor. Erzurum, Şanlıurfa onu ilgilendirmiyor. Sığınmışlar 3, 5 belediyeye. Onların oldu mu yetiyor. Ben memnun değilim. Onun için itaat etmiyorum. Bu partide bir itaat edenler bir de memnun olmayıp itiraz edenler var. Ben itiraz ediyorum." dedi. Bu sıralarda ise önemli bir iddia ortaya atıldı.

Öte yandan Cumhuriyet Ankara Temsilcisi Erdem Gül, CNN Türk ekranlarında Muharrem İnce'nin adaylığının 'mükerrer' imzalar sebebiyle düşebileceğini söyledi. İddiaya göre, İnce için delegeler tarafından atılan imzalarda 49 imzanın mükerrer olduğu belirtildi. Eğer iddia gerçekse İnce, 127 imzanın altına düşeceğinden adaylığı düşecek.

İnce taraftarları net bir cevap vermese de bu 49 kişinin kürsüye çağrılıp kime destek verdiklerinin sorulmasını istiyor. Aynı zamanda Kılıçdaroğlu’nun adaylığı için de imza verdiği iddia edilen 49 kişi çıkarılırsa İnce gerekli 127 imzayı toplayamayarak 115 imzada kalmış olacak.

Divan ile Muharrem İnce ve ekibi arasında sorunun çözümüne ilişkin görüşmeler sürüyor.

İnce'nin konuşmasının tam metni için tıklayınız

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Diyanet: Haftanın dört günü biftek, bonfile, rosto, iskender gibi etli yemekler ana yemek olacak
İliç’teki maden faciasında 2 işçinin daha cansız bedenine ulaşıldı
Dönünce onlarla canlı yayında hesaplaşacağım
“Fotoğraf paylaşmayın”
Evlilik hazırlığındaki Ümit Özlale ve Serap Belovacıklı'dan ilk paylaşım