Müjde! A Milli Basketbol Takımlarının Maçları Artık Ücretsiz İzlenebilecek!

Kasım 2025'te yürürlüğe girecek olan bu dört yıllık anlaşma kapsamında, Türkiye de dahil olmak üzere 19 EBU üyesi ülkenin kamu yayıncıları, kadın ve erkek milli takımlarının maçlarını televizyon, radyo ve dijital platformlar aracılığıyla canlı yayınlayacak

A Milli Erkek ve Kadın Basketbol Takımları'nın maçları, yeni imzalanan anlaşma sayesinde artık şifresiz olarak yayınlanacak. Uluslararası Basketbol Federasyonu (FIBA) ve Avrupa Yayın Birliği (EBU) arasında yapılan bu önemli ortaklık, basketbolseverler için büyük bir fırsat sunuyor.

YENI ANLAŞMA DETAYLARI

Kasım 2025'te yürürlüğe girecek olan bu dört yıllık anlaşma kapsamında, Türkiye de dahil olmak üzere 19 EBU üyesi ülkenin kamu yayıncıları, kadın ve erkek milli takımlarının maçlarını televizyon, radyo ve dijital platformlar aracılığıyla canlı yayınlayacak. Bu ülkeler arasında Belçika, Kıbrıs Rum Kesimi, Çekya, Estonya, Finlandiya, Gürcistan, Macaristan, İzlanda, Letonya, Litvanya, Portekiz, Slovakya, İspanya, İsviçre ve Ukrayna da yer alıyor.

TRT ILE ULAŞIM KOLAYLAŞIYOR

 Türkiye'de TRT'nin gerçekleştireceği yayınlarla, kadın ve erkek milli takımlarımızın maçlarına ulaşmak artık çok daha kolay olacak. EBU üyeleri, milli takım maçlarını ücretsiz ve canlı olarak yayınlayacak ve büyük etkinliklerde grup aşamalarından final maçına kadar bu yayınları sürdürecek.

BASKETBOLUN ARTAN POPÜLARITESI

 FIBA Medya ve Pazarlama Hizmetleri Genel Müdürü Frank Leenders, bu ortaklığın basketbolun dünya genelindeki artan popülaritesini vurguladığını belirtti. Leenders, "Avrupa Yayın Birliği'nin uzmanlığı ve geniş erişim ağı, Avrupa'da basketbolu desteklemek için kaliteli bir platform sunarken, basketbolseverlere daha fazla maç seyretme imkanı tanıyacak" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.