Müjde! Kredi Kartı Kullananlara Beklenen Haber Geldi: Kısıtlama Kalktı!

Türkiye nüfusundan fazla olan kredi kartı kullanıcılarına sevindirici bir haber geldi. Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Mart ayında aldığı kararla nakit avans işlemlerinde uygulanan taksit sayısını 12 aydan 3 aya düşürmüştü.

Türkiye'de aldıkları komik maaşlarla ne emekliler ne de asgari ücretliler ayın ortasını bile getiremeyince can simidi olarak gördükleri kredi kartlarını devreye sokup geçici olarak da olsa gereksinimlerini karşılıyorlardı.

Mart ayında bankalar tarafından müşterilerine sunulan taksitli nakit avans uygulamasına sınırlamalar getiren Merkez Bankası, bu kapsamda normal şartlar altında 12 aya kadar kullanılabilen taksitli nakit avans vadelerini, ilk aşamada 6, sonrasında ise 3 aya düşürmüştü.

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (BDDK) geçtiğimiz hafta bankalara normalleşme çağrısında bulunduğu ve bankaların bu çağrı üzerine peş peşe faiz kısıtlamalarından vazgeçtiği öğrenildi. Birçok özel banka şu anda kullanıcılarına 12 aya varan vadelerle taksitli nakit avans imkanı sunarken, alınan bu kararın gerekçesine ise nakit avans faizlerinin yüzde 5'e çekilmesi gösterildi.

VATANDAŞ BORÇ PARA BULAMIYOR

Türkiye'de kredi kartı sayısı 124.1 milyona ulaşırken, nakit avans işlemlerinde uygulanan taksit sayısının kaldırılması kart sahipleri tarafından sevinçle karşılandı.

Uygulamanın sonlandırılmasına sevinen bir yurttaş, "Aldığım para 17 bin TL. İnanın maaşımı almamla bitmesi bir oluyor. Ev kirasını, faturaları ödeyip bakkala borcu da ödeyince bana para kalmıyor. Kimsede borç vermiyor. Ben de doğal olarak kredi kartından para çekiyordum. Bu taksit uygulamasının geri gelmesi benim için iyi oldu" dedi.

"Borç yiyen kesesinden yer" diyen bir emekli ise, "Herkes parasını faize koymuş. Kimseden 1 kuruş borç alınamıyor. Kredi kartındaki bu uygulamanın bitmesine çok sevindim. Para çekmesem bile çekebileceğimi bilmek bana güven veriyor" diye konuştu

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.