Mukaveme-i Suriye: Mihraç Ural'la irtibatımız kesildi

Hürriyet’te yer alan habere göre, geçen hafta Esad'a karşı savaşan Ahrar uş-Şam bir açıklama yaparak Mihraç Ural'ı öldürdüklerini açıkladı. Anadolu Ajansı da istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde, Ural'ın...

Hürriyet’te yer alan habere göre, geçen hafta Esad'a karşı savaşan Ahrar uş-Şam bir açıklama yaparak Mihraç Ural'ı öldürdüklerini açıkladı. Anadolu Ajansı da istihbarat yetkililerine dayandırdığı haberinde, Ural'ın öldürüldüğünün teyit edildiğini bildirmişti.

Bu haberlerin yayınlanmaya başladığı 27 Mart gününden beri ise Ural'ın yaşadığına dair herhangi bir açıklama yapılmadı.

Önceki gün ise Ural'ın yönettiği Mukaveme-i Suriye ilk defa bir açıklama yaparak Ali Keyyali kod adlı Mihraç Ural'dan 27 Mart gününden beri haber alamadıklarını ve irtibatın kesildiğini duyurdu.

Örgüt açıklamasında "Onunla olan iletişim kanalları da kapanmış bulunmaktadır" dedi. Ural'ın ölüp ölmediğine dair herhangi bir bilginin teyit edilmediğini de açıklayan örgüt, saldırılarının devam edeceğini de duyurdu.

DİNCİ TERÖRİSTLERİN HEDEFİNDEYDİ

El Mukaveme-i Suriye örgütü, Türkiyeli devrimcilerin öncülük ettiği, küresel cihatçılara, emperyalizme ve dinci teröristlere karşı Suriye'de savaşan ve çoğu daha önce sivil olan gönüller ordusu. Örgütün kurulmasına önderlik eden ve komutanlığını yürüten kişi ise, Mahir Çayan çizgisindeki Türkiyeli sosyalist örgütlerden THKP-C Acilciler örgütünün lideri (son genel sekreteri) Mihraç Ural. 

12 Eylül 1980 darbesinden sonra Suriye'ye geçen ve daha sonra bu ülkeye yerleşen Mihraç Ural, IŞİD ve El Nusra başta olmak üzere dinci teröristlerle yürütülen savaşta büyük başarılar kazanmıştı. Suriye Hükümeti ve rejimin yanında savaşan Mihraç Ural ve onun gerilla birlikleri şeklende örgütlenen gönüllüler ordusu büyük ün kazanmıştı. Bu nedenle ütün dinci terör örgütleri ve istihbarat kuruluşlarının hedefi halindeydi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Dünya Haberleri

Venedik, giriş ücretiyle yüksek kazanç elde etti
O Şehirde 2025'ten İtibaren Dizel ve Benzinli Araçları Yasaklıyor!
Suudi Arabistan'da 'kaçak' hac ile mücadeleye yeni uygulama başlatıldı: Kontrol noktaları kurulacak
CIA Başkanı William Burns Kahire'de, İsrail-Hamas müzakerelerini değerlendiriyor
Carla Bruni'nin Yolsuzluk Davası: Sarkozy'yi Kurtarma Operasyonu