Murat 124'ü Yeniden Tasarladılar: Artık Sıra Dışı Özelliklerle Karşınızda!

Türkiye’nin otomobil tarihinin unutulmaz simgelerinden biri olan Murat 124, modifiye çalışmalarıyla yeniden gündemde. Bir dönemin efsane aracı, modern teknolojiyle buluşturularak yepyeni bir görünüm kazandı ve artık yol üzerinde adeta yerinde duramıyor.

BIR DÖNEMIN EFSANESI MURAT 124: TRABZON’DA ZIPLAYAN KLASIK OTOMOBILIN YENIDEN DOĞUŞU

Trabzon'da klasik otomobil tutkusuyla tanınan Murat Karanlık, 1983 model Murat 124'ü, modern teknolojinin nimetlerinden faydalanarak adeta yeniden hayat buldu. Karanlık, bu efsane aracı, kompresörle desteklenen hava süspansiyon sistemiyle modifiye ederek, otomobilin zıplamasını sağladı.

MURAT 124’TE HAVA SÜSPANSIYON DEVRIMI

Karanlık, Murat 124'ün süspansiyonlarına uyguladığı hava sistemi sayesinde aracın zıplayabilmesini ve dans edebilmesini mümkün kıldı. Bu modifikasyon, aracın beşik gibi sallanmasını sağlayan bir sistemle destekleniyor ve araç, trafik dışında özel alanlarda etkileyici bir performans sergiliyor. Karanlık, "Arabada ‘air süspansiyon sistemi’ var; atlayıp, zıplayabiliyor, dans edebiliyor. İnanılmaz fark yaratan bir araba" şeklinde konuştu.

KARANLIK’IN KLASIK ARAÇ KOLEKSIYONU

Klasik otomobil meraklısı olan Murat Karanlık, Trabzon'da oto galericilik yaparak, koleksiyonuna sürekli yenilikler ekliyor. 1983 model Murat 124'ü, süspansiyon sistemini değiştirerek modifiye eden Karanlık, aracın performansını artırmak için yaklaşık 100 bin TL harcadı. Bu modifikasyonla Murat 124, görenlerin ilgisini çekiyor ve zıplayan araçları arasında özel bir yere sahip.

HEDEF DÜNYANIN EN HIZLI 'AIR'LI ARACINI YAPMAK

Karanlık, aracının diğerlerinden daha hızlı olduğunu ve 'air' süspansiyon sistemiyle Türkiye'nin en hızlı 'air'li aracı olma özelliğini taşıdığını belirtiyor. "Bu arabanın özelliği, diğer otomobillere göre biraz daha hızlandırılmış olması. Arabada ‘air süspansiyon sistemi’ var; atlayıp, zıplayabiliyor, dans edebiliyor. Modül özellikleri var. Bu arabanın diğer arabalardan farkı, Türkiye'nin en hızlı 'air'li araç olmasıdır; kompresör sayısı biraz fazla, valfleri büyütülmüş. Üzerinde hızlandırılmış bir sistem var" diyen Karanlık, gelecekte dünyanın en hızlı 'air'li aracını yapmayı hedefliyor.

GÖZ KAMAŞTIRAN PERFORMANS VE GELECEK PLANLARI

Murat Karanlık, aracının çevresindeki ilginin ve fotoğraf çekimlerinin yoğun olduğunu, bunun da aracın fark yarattığını ifade ediyor. "İnsanlar fotoğraf çekilmek istiyor. Görenlerin çok dikkatini çekiyor. Bir anda endişe de veriyor insanlara. Türkiye'nin en hızlı arabasını yaptım. Sıradaki hedefim dünyanın en hızlı 'air'li arabasını yapabilmek; inşallah başarırım" şeklinde konuştu.

Trabzon'da klasik otomobil tutkusunu modern teknolojiyle buluşturan Murat Karanlık’ın bu ilginç modifikasyonu, otomobil dünyasında oldukça ses getirecek gibi görünüyor.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.