Murat Ağırel "Erdoğan Keçiören’deki apartman dairesinde otururken bu millet daha zengindi"

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Sayıştay raporlarına dayanarak Cumhurbaşkanlığı harcamalarını eleştirdi. Temmuz ayı itibarıyla toplam giderlerin 11 milyar TL'yi bulduğunu belirten Ağırel, koruma araçlarının fazlalığını ve Çankaya Köşkü'nün neden kullanılmadığını sorguladı.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, Sayıştay raporlarından elde ettiği verilerle Cumhurbaşkanlığı'nın etkinlik giderlerine dikkat çekti. "Saatte 76 milyon TL faize gitti" başlıklı yazısında, Cumhurbaşkanlığı'nın Temmuz ayı itibarıyla toplam harcamalarının 11 milyar TL'ye ulaştığını belirtti. Ağırel, bu harcamalara emniyet koruma giderlerinin de dahil olduğunu vurgulayarak, "Sadece Cumhurbaşkanlığı ve Külliye'yi işletmek için milyarlarca lira harcanıyor. İstihbarat harcamaları ve gizli ödenekler de eklenirse, bu tutarın çok daha fazla olacağı aşikar" dedi.

Ağırel, Cumhurbaşkanlığı sarayının kullanımını sorgularken, Çankaya Köşkü'nün neden tercih edilmediğini ve cumhurbaşkanının zırhlı araçla dolaştığı halde neden bu kadar çok sayıda koruma aracına ihtiyaç duyulduğunu sordu. "Bir jammer, bir eskort, bir zırhlı makam aracı yeterliyken neden 100 araç kullanılıyor?" diye soran Ağırel, "Erdoğan Keçiören'deki apartman dairesinde otururken bu millet daha zengindi. Artık değil" ifadeleriyle eleştirisini dile getirdi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.