Murat Ağırel: Şakirpaşa Havalimanı açık kalamaz mıydı

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, 13 yılda tamamlanan Çukurova Havalimanı'nın karmaşık inşaat sürecini ele alarak, ihale sürecindeki belirsizlikleri ve firmanın AKP ile ilişkilerini sorguladı.

Cumhuriyet yazarı Murat Ağırel, 9 kez ihalesi yapılan ve tam 13 yıl süren Çukurova Havalimanı'nın karmaşık inşa sürecini ele aldı. Son olarak ihaleyi kazanan firmanın yönetim kurulu üyesi Süleyman Kozuva'nın AKP ile olan bağlantılarına ve FETÖ ile ilgili incelemelere dikkat çeken Ağırel, "Şakirpaşa Havalimanı neden yenilenmedi? Mersin ve Adana havalimanları aynı anda açık olamaz mı?" gibi sorular yöneltti.

"Adana bunu unutmaz" başlıklı yazısında, Çukurova Havalimanı'nın ihale ve yapım aşamalarını özetledikten sonra, şu ifadeleri kullandı:

"13 yıl boyunca 5 bakan, 9 ihale, 3 temel atma ve 1 açılış töreni gören bu projeyle ilgili birçok soru var.

Şakirpaşa Havalimanı neden yenilenmedi?

Mersin ve Adana havalimanları aynı anda açık olamaz mı?

Yeni havalimanı Adana’ya 45 kilometre mesafede; metro, banliyö veya otobüs hattı olmadan açmak iş bilmezlik değil midir?

Yoksa bu durum bahane edilerek milyonlarca Avroluk metro-tren ihalesi mi yapılacak?

Bu soruların yanıtlarını bilmiyorum. Ancak bildiğim tek şey, bir Adanalı olarak Adana halkı bu durumu unutmayacak. Cevabını er ya da geç alacaksınız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.