Murat Hazinedar: Kenan Işık hayatını kaybetti

Geçtiğimiz yıl mart ayında gittiği spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren Kenan Işık'tan üzücü haber geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar usta tiyatrocunun Pazar sabaha karşı hayatını kaybettini Twitter...

Geçtiğimiz yıl mart ayında gittiği spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren Kenan Işık'tan üzücü haber geldi. Beşiktaş Belediye Başkanı Av. Murat Hazinedar usta tiyatrocunun Pazar sabaha karşı hayatını kaybettini Twitter hesabından yazdı. Ancak daha sonra Işık ailesinin yaptığı açıklamada usta oyuncunun hayatta olduğu belirtildi. 

Hazinedar Twitter'dan 02.10'da yaptığı paylaşımda "Değerli tiyatro sanatçımız Kenan Işık'ı kaybettik. Onu daima gülen yüzüyle anımsayacağım. Mekanı cennet olsun." ifadelerini kullandı.

KENAN IŞIK KİMDİR ?

1947 yılında Yeşilyurt, Malatya'da doğdu. Devlet Demiryollarından emekli bir memur çocuğu. Ailesinde sanatla uğraşan kimse olmamasına rağmen ilkokulda müsamerelerden başlayarak hep tiyatro ile ilgili oldu.Şiirler okudu, piyeslerde başrolü aldı. Ortaokuldayken Malatya Halkevi'nde amatör tiyatro yapmaya başladı. Ankara'da liseyi okurken ise Meydan Sahnesi'ne girdi. 17 yaşında profesyonel tiyatrocu olan Işık, Gazi Üniversitesi Kamu Yönetimi Bölümünden mezun oldu. 1972 yılında Devlet Tiyatrosu sanatçısı oldu. Onlarca oyun yazdı, sahneye koydu. Oyuncu, yazar yönetmen ve seslendirme sanatçısı olarak 30'un üzerinde ödül aldı. Şehir Tiyatroları Genel Sanat Yönetmenliği yaptı. Eski adıyla Kim Beş Yüz Milyar İster? olan Kim Beş Yüz Bin İster? yarışma programının sunucusu olarak daha geniş kitle tarafından tanındı.

2015 yılının Mart ayında spor salonunda düşerek beyin kanaması geçiren Kenan Işık 28 Şubat Pazar günü vefat etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Kültür Sanat Haberleri

Selena Gomez'in filmi Cannes'da!
İzleyiciler, Netflix'in en müstehcen dizisi olarak nitelendirilen yapım karşısında şaşkın!
77. Cannes Film Festivali'nde beyazperde sektörü çalışanları eylemi!
Tharsa Antik Kent'te Keşfedilen Mezar: Tarih ve Ritüeller Arasında Bir İz
Bakanlık'tan tarih tutkunlarına müjde: Efsane indirimlerle kültürel bir yolculuk sizi bekliyor