Murat Kurum'dan Ekrem İmamoğlu'na Sert Eleştiri: 'Partizanlıkla Suçlayacak Son Kişi!'

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu partizanlıkla suçlayarak, İzmit Körfezi Dip Çamuru Projesi'nin önemine vurgu yaptı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İzmit Körfezi Dip Çamuru Projesi'nin yerinde incelemesinde, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nu partizanlıkla suçlayarak, çevre projelerinin önemini vurguladı ve deniz ekosisteminin korunması için atılan adımları anlattı.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu'nun kendisini partizanlıkla suçlamasının son derece yanlı olduğunu belirtti. İmamoğlu'nun göreve geldiği günden itibaren partizanlık örnekleri sergilediğini ifade eden Kurum, "Dönüp aynaya baksınlar, partizanlık nasıl yapılıyormuş görecekler" dedi.

Kurum, İzmit Körfezi Dip Çamuru Projesi'nin yerinde incelemesini yaptı. Projenin Türkiye'nin en kapsamlı çevre projelerinden biri olduğunu vurgulayan Bakan, bu projeyle 3.6 milyar liralık bir yatırım yapıldığını ve 570 bin metrekarelik alanın temizlendiğini belirtti. Toplamda 3.5 milyon metreküp dip çamurunun temizleneceğini ve bunun sonucunda denizde oksijen seviyesinin artacağını ifade etti. Projenin tamamlanmasıyla birlikte Kocaeli Körfezi'nin daha temiz ve doğal güzellikleriyle dolu olacağını söyledi.

Müsilaj sorunu ile ilgili olarak, Marmara Denizi Koruma Eylem Planı çerçevesinde yapılan çalışmaların devam ettiğini ifade eden Kurum, bu konuda sorumluluklarını yerine getirmeyen belediyelere çağrıda bulundu. "Yarın bir müsilajla daha karşı karşıya kaldığımızda bu aziz millete cevap veremeyecekler" diyen Kurum, belediyelerin protokollere uyması gerektiğini vurguladı.

İklim değişikliği ile ilgili mücadelelerinin sürdüğünü belirten Bakan Kurum, "Tarımda, turizmde, sanayide, ulaşımda 2053 net sıfır emisyon hedefleri doğrultusunda adımlarımızı atıyoruz" dedi. Ayrıca, 6 Şubat Kahramanmaraş depremi sonrası yapılan çalışmalara da değinerek, 2025 yılına kadar 11 ilde evine girmemiş hiçbir depremzede kalmayacağını belirtti. 

İmamoğlu'nun kendisiyle iletişime geçtiğini ve İstanbul ile ilgili görüşme talep ettiğini ifade eden Kurum, "Önce samimi olacaksınız" diyerek, belediyelerin halkın beklentilerine cevap verme sorumluluğuna dikkat çekti. Kurum, "Milletimiz bizden iş bekliyor. İşlerine odaklanmalarını tavsiye ediyorum" dedi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.