Murat Kurum'un Şok Eden Açıklaması: 6 Şubat Depremlerinde 130 Bin Ölü İddiası!

"AKParti İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Murat Kurum'un skandal açıklaması! 6 Şubat Depremleri'nde resmi rakamların üç katı olan 130 bin ölü iddiası şaşkınlık yarattı. Detaylar için hemen tıklayın!"

AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı Murat Kurum, Candaş Tolga Işık'ın programına konuk olarak yaptığı açıklamada, 6 Şubat depremleri sırasında 130 bin kişinin öldüğünü iddia etti. Oysa ki, resmi kayıtlara göre bu depremlerde yaşamını kaybedenlerin sayısı 50 bin 500 olarak bilinmekte.

"130 BİN CANIMIZ GİTMİŞ"

Kurum, depremle ilgili açıklamalar yaparken, 28'inci hükümet döneminde Çevre ve Şehircilik Bakanlığı görevini üstlenmemiş olmasına rağmen 6 Şubat depremlerinde yaşamını yitiren kişi sayısını yanlış bir şekilde ifade etti. Açıklamasında, "Her türlü enerji ve gayreti vereceğiz, dönüştüreceğiz. Bunun başka çaresi yok. Candaş Bey 130 bin canımız gitmiş ya. 11 ilde bakın deprem oldu. Bakın İstanbul 11 ile yetişir. Allah göstermesin İstanbul'a bir şey olursa ülke gider, bayrak gider, devlet kalmaz. Terörle mücadele kadar diye o yüzden söylüyoruz" ifadelerini kullandı.

Depremin etkisiyle hayatını kaybedenlerin sayısının resmi olarak 50 bin 500 olduğu bilinirken, Murat Kurum'un bu konudaki açıklamaları sosyal medyada gündem oldu ve yanlış bilgilendirme yapıldığı eleştirilerine neden oldu. AKP'nin İstanbul Büyükşehir Belediye Başkan adayı olarak seçim kampanyası sürecinde böyle bir hata yapılması dikkat çekti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Cem Yılmaz'dan 'Seyirciye Sinirlenip Sahneyi Terk Etti' İddialarına Yanıt!
İnşaatta çalışan maymunun şaşırtıcı performansı sosyal medyayı salladı!
Fatih Portakal'ın canlı yayındaki muhalefet eleştirisi Ümit Özdağ'dan ilginç yanıt!
Demet Özdemir'den Tatil İsyanı! Hayranları Şokta!
Yarın İstanbul'da işe okula gidenler dikkat: Meteorolojiden kırmızı alarm geldi!