Murat Muratoğlu: Gel yabancı kaçırma vatandaşlık fırsatını

"Sadece geçen yıl 58 bin 576 adet konut satıldı yabancılara, sonra da ev fiyatları neden uçuşta? Nitekim Türkiye'de evler bir kişinin ortalama maaş ile alabileceği fiyatlardan çok uzaklarda"

Gazeteci Murat Muratoğlu, 250 bin dolarlık gayrimenkul alan yabancılara Türk vatandaşlığı verilmesini eleştirerek "Bir bağırmadığımız kaldı… Gel yabancı, batan ekonominin vatandaşlığı bunlar… Kriz nedeniyle zararına satışlar. Kelepir fiyatına zahmetsiz açık büfe vatandaşlık" dedi.

"Sadece geçen yıl 58 bin 576 adet konut satıldı yabancılara… Sonra da ev fiyatları neden uçuşta? Nitekim Türkiye'de evler bir kişinin ortalama maaş ile alabileceği fiyatlardan çok uzaklarda" diyen Muratoğlu şöyle dedi:

"Aynı kriter Türkiye vatandaşları için uygulansa… Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu verilerine göre; hesabında 1 milyon TL ve üzeri mevduat olan mudi sayısı 511 bin 685 kişi…

Bu arada da 1 milyon lira dediğin 68 bin dolar ediyor. Yaklaşık 182 bin dolar daha bulmak gerekiyor. Zengin diye baktıkların bile ellerindeki nakitle Türk vatandaşı olamıyor!" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Dev Banka Resmen İflas Etti!
Bu yılın ilk iflas haberi! Önemli bir banka resmen kapanıyor: Çok sayıda şubesi bulunuyordu
Yatırımcılara uyarı! Önümüzdeki hafta piyasaların yönü şekillenecek!
Hükümet zam yok derken, ünlü ekonomist asgari ücretin 20 bin TL'ye çıkacağını söyledi!
İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak