Murat Muratoğlu: Nebati ne anlatacak acaba?

Muratoğlu, Kur Korumalı Mevduat sistemini eleştirdiği bugünkü yazısında, “Süreyi devamlı olarak uzatmak kaçınılmaz. Bu saatten sonra mümkün değil sona erdirmeleri. Bırak Merkez Bankası rezervlerini, tüm bankalardan bile çıkmaz o kadar para” dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati’nin Türkiye Ekonomi Modeli’ni dünyaca ünlü ekonomistlere tanıtacağına dikkati çektiği yazısındaki KKM sistemi ile ilgili şu değerlendirmelerde bulundu:

“Geçen yıl aralık ayından bu yana uygulanan ve TL cinsi tasarrufların döviz karşısındaki değer kaybının karşılanmasını öngören Kur Korumalı Mevduat sistemine ilişkin çerçeve bir Cumhurbaşkanı Kararı yayınlandı.

Karara göre 31 Aralık 2022'ye kadar açılan hesaplar bu destekten yararlanabilecekti. Şu ana kadar yaklaşık 80 milyar dolar hesapta birikti.

Süreyi devamlı olarak uzatmak kaçınılmaz. Bu saatten sonra mümkün değil sona erdirmeleri. Bırak Merkez Bankası rezervlerini, tüm bankalardan bile çıkmaz o kadar para…

Zira bankaların döviz ile kredi vermeleri sınırlandırıldığından parayı Merkez Bankası'na geçiyorlar. Merkez Bankası onları satıp düşük tutmaya çalışıyor kurları… Sonuçta kasa 52 milyar dolar eksi…

Dolar fiyatı 14.80 lirayken Nebati, “Türk Lirası en düşük durumda, daha ineceği bir yer yok, vatandaş rahat olsun” demişti… İşte Türkiye'ye gelecek yabancılara bu hikayeyi anlatsa bile yeter… Tahmin edin bakalım nereleriyle gülerler?”

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

Sıfır araç alırken buna özen gösterin!
SPK onayıyla Lila Kağıt halka arz edilecek: Talep toplama süreci için belirlenen tarihler açıklandı
Tekstil sektörünün liderleri ekonomik zorluklarla karşı karşıya! Köklü firma iflası ilan etti
Hazine ve Maliye Bakanı Şimşek, Türkiye'nin dış kaynak alamadığı iddialarına yanıt verdi
Sicil Affı ve Borç Kapatma Kredisi: Vatandaşlara Ekonomik Nefes!