Murat Muratoğlu: Türkiye Varlık Fonu, Borç Kuyusu Olarak Kuruldu

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Türkiye Varlık Fonu'nu eleştirerek, "Varlık Fonu, mevcut borçlanma limitlerini aşmak için kuruldu. TBMM ve Sayıştay denetiminden muaf tutulduğu için hesap verilmiyor, keyfi borçlanmalarla gelecek nesillere varlık yerine borç bırakılıyor" dedi.

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Türkiye Varlık Fonu'yla ilgili eleştirilerini şöyle dile getirdi: "Varlık Fonu, mevcut borçlanma limitlerini aşmak için kurulan bir yapı. Türkiye'nin zaten boyunu aşan borçları varken, borç ödemek yerine varlık fonu oluşturup para biriktirmeye çalışmak ne kadar mantıklı?"

Muratoğlu, yazısında şu ifadelere yer verdi: "Bu işte ya bir yanlışlık var ya da farklı bir niyet söz konusu. Türkiye Cumhuriyeti, borçlanmalarını Hazine aracılığıyla yapar ve belirlenen limitlere uymak zorundadır. Ülkeyi yönetsen bile kafana göre borçlanamazsın.

Varlık Fonu da işte bu yüzden, yani mevcut limitlerin ötesinde borçlanabilmek amacıyla kuruldu. Kurulduğu ilk günden beri amacı buydu. TBMM ve Sayıştay denetiminden muaf tutulduğu için hesap vermiyor, istediği gibi hareket edebiliyor.

Fon yönetimi keyfi olarak borçlanıp gelecek nesillere varlık yerine borç bırakıyor. Bu, tıpkı yap-işlet-devret modeline benziyor. Bugünü kurtarmak varken yarınları mı düşünecekler sanki?"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.