Murat Muratoğlu: Türkiye yüzyılı vergiyi ikiye katladı

Sözcü yazarı Murat Muratoğlu, Meclis'e çarşamba günü sunulan ve Motorlu Taşıtlar Vergisi'nden Kurumlar Vergisi'ne kadar birçok vergide artış öngören tasarıyla "Türkiye yüzyılı vergiyi ikiye katladı" diye yazdı.

Çarşamba günü Meclis'e sunulan teklif ile Motorlu Taşıtlar Vergisi, bir defaya mahsus iki katına çıkarılacak. Bu durumu hatırlatan Muratoğlu, şu ifadeleri kullandı:

"Ve yeni dönem bereketiyle geldi. Vergi artışları, zamlar… Seçim harcamalarının faturası bunlar… Boşu boşuna seçim gecesi sabaha kadar korna çalıp kutlama yapmadılar."

"Kahveden Hüsnü Dayı aday yapılsa çok rahat kazanırdı"

Vergi artışlarının gidilmesinin sebebi olarak 6 Şubat'ta gerçekleşen depremlerin gösterildiğini belirten Muratoğlu, "Sorsan sadece deprem zararı için bunlar… Deprem için milyarlarca yardım topladılar. Ne oldu onlar? Yandaşa ihale olarak dağıttılar! Ee kolay değil, Kur Korumalı Mevduat ödemeleri, emeklilikte yaşa takılanlar, kamu işçi maaşlarına, memurların maaşlarına, zararına verilen kredilere, seçim harcamalarına tonla ödeme var." değerlendirmesini yaptı.

Muhalefeti de eleştiren Muratoğlu, "Muhalefet, kahveden Hüsnü Dayı'yı kaldırıp aday yapsa çok rahat kazanacağı seçimi Kılıçdaroğlu'nu aday gösterip yine kaybetmeyi becerdi…" diye ifade etti.

Ekonomi Haberleri

Fed raporu sonucu: En yüksek endişe kaynağı enflasyon!
Brent petrolün varil fiyatı dün 84,49 dolara kadar yükseldi
Demir-Çelik Sektöründe Rekor Ceza: İncelemeler Sürüyor
Japon Finans Devleri Rekor Kârla Parlıyor: Toplam Net Kar 3 Trilyon Yeni Aştı!
Türkiye'nin 2024-2025 Şeker Pazarlama Yılında Belirlenen Kotaları Açıklandı