Murat Muratoğlu: Ülkenin şekeri yükseldi

''Kâr eden devlet işletmeleri bilinçli hamlelerle önce zarara geçirildi. Sonrasında özelleştirme adı altında yandaşlara peşkeş çekildi''

Gazeteci  Murat Muratoğlu, şekere gelen yüzde 31 zamma ilişkin şeker fabrikalarının özelleştirilmesini hatırlatarak "Satışa çıkartılan şeker fabrikalarını hatırlayın. Kâr eden devlet işletmeleri bilinçli hamlelerle önce zarara geçirildi. Sonrasında özelleştirme adı altında yandaşlara peşkeş çekildi. Fabrikaları alanlar arasında üretimi durdurup arazisine havuzlu villa yapan dahi çıktı! Devlet kendi malına sahip çıkamadı!" dedi.

Şekere gelen yüksek zamların nişasta bazlı şekere yönelimi artıracağına da değinen Muratoğlu şöyle devam etti:

"Nişasta bazlı şekerin yanında sigara melek gibi kalır. Başta İngiltere, Fransa, Avusturya, Hollanda, Danimarka olmak üzere birçok Avrupa ülkesinde yasaktır.

En büyük üretici olan ABD'de bile zararlarından dolayı üretim kotası yüzde 10'dan yüzde 2'ye düşürüldü. Bilin bakalım kotayı en çok artıran ülke payesi kimin? Bildiniz bizim! Hem de bakanlar kurulu kararıyla

Bu zehrin ülkeye girişini, yayılmasını sağlayanlar kim? Ya nişasta bazlı şeker üretenlerle ahbap çavuş ilişkisini sürdürenler? Yine bildiniz işte, İktidardakiler… Yıllardır koalisyon kurmuşlar birlikteler…"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı
Tekstil devi, iflasını resmen duyurdu
En Yüksek Faiz! 100 Bin TL'ye Ne Kadar Kazanırsınız? Aylık Kazanç Hesaplaması!
CHP'den Önemli Adım: Asgari Ücrete Otomatik Enflasyon Oranında Artış Önerisi!
Evlilik Hayali Kabusa Dönüyor! Düğün Maliyeti 500 Bin Liraya Ulaştı!