Murat Muratoğlu: Ümmet yıllardır 6 ay sonra gelecek düzelmeyi bekliyor

"Sahi, hani referandumda 'evet' çıkınca zengin oluyorduk? Olmadı mı o iş? Kandırıldık mı? Ya başkanlık sistemi? Hız demekti… Her sorunu halledecekti''

Muratoğlu, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın "2023 Şubat-Mart ayından itibaren bu sorunları geride bırakmış olacağız" sözlerine ilişkin olarak "Hâlâ bu seneyi atlatırsanız seneye kralsınız muhabbeti… Oysa yıllardır altı ay sonra gelecek düzelmeyi bekliyor ümmeti…" dedi.

Muratoğlu hükümetin ileriye dönük hiçbir hedef ve öngörüsünün tutmadığını belirterek şöyle dedi:

"Sahi, hani referandumda 'evet' çıkınca zengin oluyorduk? Olmadı mı o iş? Kandırıldık mı? Ya başkanlık sistemi? Hız demekti… Her sorunu halledecekti.

Zira şapkada tavşan kalmadı! Krediler harcandı. Teşvikler dağıtıldı. Borçlar katlandı. Ekonomi sözde büyüdü lakin gelirler azaldı. Hepimiz fakirleştik. Batan battı. Kalanlar yan yattı.

Ülke başkanlık sistemine geçip kendisi seçildikten 43 gün sonra yaptığı konuşmada verdiği 100 günü kapsayan eylem planı dahi henüz tamamlanamadı.

İlk hedefleri arasında enflasyonun tek haneye düşürülmesi, kamuda ve yurtiçinde tasarrufların arttırılması, yastık altı kaynakların ekonomiye kazandırılması için teşviklerin verilmesi, israfla mücadele edilmesi ve tam 400 projenin hayata geçirilmesi söz konusuydu… Olmadı!"

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Ekonomi Haberleri

İslam Kalkınma Bankası, Türkiye'ye 120 milyon avro finansal destek sağlayacak
Ünlü ekonomist, gram altın için '3333' uyarısında bulundu!
Bakan Şimşek'in açıklaması altın piyasasını etkileyecek: İslam Memiş, "Ucuz altın geliyor" dedi
Dev şirket 269.065.476 TL'lik sermaye artışı için adım attı
SGK uzmanı emekli maaşlarında yüksek artışa yönelik şaşırtıcı açıklamalar yaptı