Murat Yetkin: ABD ve Fransa, Ermenistan’da ters köşe: Azerbaycan istediğini aldı

"ABD ve Fransa muhtemelen Rusya’nın Ukrayna’yla meşgulken bir de Azerbaycan’la uğraşamayacağını düşünmüşler fakat yanılmışlardı"

Yetkin, Azerbaycan'ın başlattığı askeri operasyonun peşinden Dağlık Karabağ'daki ayrılıkçı Ermeni kuvvetlerinin bölgedeki Rusya Barış Gücü tarafınca teklif edilen ateşkesi kabul etmesine dair, "Dağlık Karabağ krizinde Azerbaycan istediğini aldı. Ermenistan’la birlikte destekçileri ABD ve Fransa da 2020 savaşından sonra bir kez daha kaybetti. Türkiye’nin desteği ve Rusya’nın tutumu belirleyici oldu" yorumunu yaptı. 

"ABD ve Fransa muhtemelen Rusya’nın Ukrayna’yla meşgulken bir de Azerbaycan’la uğraşamayacağını düşünmüşler fakat yanılmışlardı" diyen Yetkin, şu değerlendirmeyi yaptı:

"Rusya bu defa pasif kalarak Ermenistan yönetimini boşa düşürmüş, Türkiye ise Azerbaycan’ın 2020’de olduğu gibi askeri olarak da yanında olacağını ilan etmişti.

Tesadüf eseri, 2020 savaşında Azerbaycan’a -İran’a karşı kuvvetli durması için destek veren İsrail’in Başbakanı Binyamin Netanyahu aynı 20 Eylül günü New York’ta uzun aradan sonra Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan ile görüşüyordu.

Başına gelenlerin 'dış güçlerin darbe girişimi' olduğunu öne süren Paşinyan’ın siyasi geleceğiyse ABD ve Fransa gibi ülkelerde örgütlü diasporanın güdümünde hareket etmemesine bağlı."

Dünya Haberleri

Gantz açıkladı: "Şartlarımızı kabul etmezseniz kabineden çekiliriz"
ABD'nin İsrail'e Silah Sevkiyatı Kararı: Biden'in Refah'a Taahhüdü
Gürcistan Cumhurbaşkanı Zurabişvili, Rus Yasası’nı Veto Etti
Rusya'da İki Bankanın 332,7 Milyon Euro'luk Varlığına El Kondu!
Prens Harry ve Meghan Markle'nin Tartışmalı Nijerya Ziyareti