Murat Yetkin: ABD’yle F-16 pazarlığı ve iki S-400 senaryosu

Gazeteci Murat Yetkin, ABD ile yürütülen F16 sürecinin ışığında "Türkiye S-400 almamış olsaydı şu anda F-35’ler 2019 Mart ayından beri Türk Hava Kuvvetlerine katılmış olacaktı" değerlendirmesinde bulunmuş oldu.

Yetkin, "F-35’lerin gelmesi Türkiye’nin ne kendi SİHA’larını geliştirmesine ne MMU projesini başlatmasına ne kendi savaş gemilerinin yapımını hızlandırmasına, ne de yılan hikâyesine dönen Altay tankı projelerine engel değildi. Tam tersine hızlandırabilirdi. S-400’ler yerine Patriot koşulları uygun değilse -hala rafa kaldırılmış vaziyette bekletilen- NATO uyumlu SAMP-T sistemininteknoloji transferiyle birlikte ortak üretimi ve -şimdiye çoktan kullanılmaya başlanması- mümkün olabilirdi" görüşünü ifade etti.

ABD Dışişleri Bakanlığı dün, Türkiye'ye 40 adet yeni F-16 ve 79 adet modernizasyon kitinin satışını onaylayarak Kongre'ye resmî bildirimde bulunmuş oldu. Eş zamanlı olarak Yunanistan'a da 40 adet F-35 satışını onayladı ve bu olası satışı da Kongre'ye bildirdi. Yetkin, Türkiye açısından S-400 senaryolarını değerlendirdiği bugünkü yazısında ayrıca, "S-400’lerimiz var, F-35’lerimiz yok ve eldeki F-16’ları güçlendirmek için dünyanın parasını vermeye hazır vaziyette, araya Yunanistan’a F-35 edindirmek suretiyle bir yandan ekonomik krizle boğuşarak ABD’den gelecek haberi bekliyoruz, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın deyişiyle. İleride ders kitaplarında okutulacak bir örnek bu" ifadelerini kullandı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Ünlü Menajer Mert Ramazan Demir'i Keşfetti!
Ünlü Şarkıcı Sevgilisini Otel Koridorunda Sürükledi! Şiddete Hayır!
Seda Sayan'dan Bomba Açıklamalar!
Ceylan Ertem'den; 'Köyde seks'!
Mele Mosso Cesur Sahne Tarzıyla Dillerde! Resmen Salladı!