Murat Yetkin: Erdoğan ile Bahçeli’nin keyfi yerinde, gerisi önemli değil

"Siyaset kulislerine göre asıl konu geçen yıldan bu yana gündemdeydi ve henüz çözüme ulaşmamıştı. Yeni bir seçim yasası ve yapabiliyorlarsa yeni bir Anayasa''

Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı ve Adalet ve Kalkınma Partisi Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Milliyetçi Hareket Partisi Genel Başkanı Devlet Bahçeli ziyaretine ilişkin olarak, "Siyaset kulislerine göre asıl konu geçen yıldan bu yana gündemdeydi ve henüz çözüme ulaşmamıştı. Yeni bir seçim yasası ve yapabiliyorlarsa yeni bir Anayasa." değerlendirmesini yaptı. 

"Bana kalırsa Bahçeli Türk siyasetinin yaşayan en iyi taktik uzmanı" diyen Yetkin yazısında, "Öyle ya, anketler oy oranını yüzde 10’un altında gösteriyor, lakin onun idaresinde Milliyetçi Hareket Partisi ülke yönetiminde söz sahibi. Hem de resmen koalisyon ortağı olmadığı için hiçbir sorumluk taşımadan. Yargı, polis, idare MHP’lilerle dolu. Öyle Cumhurbaşkanı ziyaretine geldi güzel hediyeler verdi diye taviz vermez; taviz almaya çalışır." düşüncesini dile getirdi.

Yetkin şu ifadeleri kullandı: 

"Bahçeli istedi diye Erdoğan seçim barajını yüzde 10’dan (yüzde 5 olmasa da) yüzde 7’ye indirmeyi kabul etti. Bahçeli’yse, Erdoğan’ın oy-temsil adaletini daha da lehine çevirecek daraltılmış bölge önerisini kabul etmiyor. Çünkü o sistem küçük partileri ezmeye yönelik ve Milliyetçi Hareket Partisi de bundan zarar görebilir. Ama her iki lider de muhalefetin oylarına sahip çıkmasını zorlaştıracak bir sandık güvenliği sistemi üzerinde uzlaşacak gibi duruyor. Bugün yarın TBMM’ye sunulunca anlarız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

Hakan Fidan, Riyad'a gidiyor
Seçim Gecesi Skandallarına Bir Yenisi Daha Eklendi: AKP'li Belediye'den 100 Milyon Liralık Fatura!
AK Parti'de Erdoğan-Özel görüşmesinden kaygı duyanlar var
Salona seyirci alınmıyor
Erdoğan ile görüşmede ne konuşacak