Murat Yetkin: "Erdoğan'ın sözleri, AK Parti’nin erken seçime yanaşmayacağını gösteriyor"

Murat Yetkin, Erdoğan'ın "enflasyonun düşmesi biraz zaman alacak" açıklamasını yorumladı. Yetkin, Erdoğan'ın dış etkenlere vurgu yapmasının iç ekonomik krizleri göz ardı ettiğini belirtti. Ayrıca, bu açıklamanın CHP'nin erken seçim çağrısına AK Parti'nin yanıtı olabileceğini ifade etti.

Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın "enflasyonun düşmesinin biraz daha zaman alacağı" yönündeki açıklamasını değerlendirdi. Yetkin, Erdoğan’ın açıklamasında İsrail ve diğer dış etkenleri işaret etmesinin, Türkiye’nin 2018’den itibaren yaşadığı ekonomik krizi yalnızca dış faktörlerle açıklamanın eksik olacağını vurguladığını belirtti. Yetkin, Erdoğan’ın sözlerinin, CHP lideri Özgür Özel’in Kasım 2025’e kadar erken seçim çağrısına AK Parti’nin yanıtı olarak da yorumlanabileceğini ifade etti. 

Yetkin, Erdoğan'ın açıklamasında İsrail'i işaret ettiğine vurgu yaparak şunları kaydetti: "Başka partinin değil, AK Partinin devrinde ve daha ortada ne Covid-19 ne Rusya’nın Ukrayna savaşı ne de Hamas’ın 7 Ekim saldırıyla başlayan Gazze krizi yokken, 2018’den itibaren içine çekildiğimiz ekonomik krizden çıkılamamasını yalnız dış etkenlere bağlamak doğru değil. Erdoğan’ın "enflasyonun mesele olmaktan çıkmasının biraz daha zaman alacağı" sözleri, aynı zamanda CHP lideri Özgür Özel’in aday olmak istiyorsa Kasım 2025’e dek erken seçim istemesi gerektiği çağrısına karşı AK Parti’nin böyle bir şeye yanaşmayacağını da gösteriyor. Cumhurbaşkanı "biraz daha" sözüyle ne kast ettiğini açıklarsa, halk belki önünü biraz daha net görebilir."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.