Murat Yetkin; İstiklal Marşı “Korkma” derken, hükûmet "İsrail’den kork" mu diyecek?

Gazeteci Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın İsrail'in Türkiye'ye saldırabileceği yönündeki açıklamaları üzerine TBMM'nin bu konuyu görüşecek olmasını eleştirdi. Yetkin, hükümetin "İsrail’den korkmalıyız" söyleminin iç politikada dikkat dağıtma amacı taşıyıp taşımadığını sorguladı.

Gazeteci ve yazar Murat Yetkin, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın İsrail'in Türkiye'de de saldırabileceği yönündeki ifadeleri sonrasında TBMM'nin bu konuyla toplanacak olmasını köşesine taşıdı. Yetkin, YetkinReport'ta yayınladığı yazısında İstiklal Marşı'nın "Korkma" ile başlamasına atıfta bulunarak, "Bugün, 8 Ekim 2024'te Türkiye Cumhuriyeti hükümeti TBMM çatısı altında Türkiye'nin İsrail'den korkması gerektiğini mi söyleyecek?" diye sordu.

Yetkin, yazısında şu ifadeleri kullandı: 

"Hükümetin 'İsrail’den korkmalıyız' söyleminin iç politikada halkın dikkatini dağıtma amacı güdüp gütmediğini TBMM oturumu sonrasında anlayacağız. Ancak, Fidan ve Güler, İsrail’den gelen tehditlere ilişkin muhalefetin sessiz kalmasını sağlayacak kanıtlar sunsalar bile, Cumhurbaşkanı’nın bir asır önce dünyaya kafa tutarak ayakta kalıp yeniden kurulmuş Türkiye’nin gözünü İsrail ile korkutmaya çalışması yanlıştır. İç politikada mevzi kazanmak amacıyla bir ülkenin dış ve güvenlik politikalarının bu şekilde malzeme yapılması kabul edilemez."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.