Murat Yetkin: Seçim hesapları sil baştan

''HDP’nin tutumunu “kendileriyle yapılacak tartışmalar” belirleyecekti. Burada AK Parti’den gelebilecek yaklaşıma kapının kapatılmadığı -açıkça söylenmese de- görülebiliyor''

Yetkin, HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar'ın cumhurbaşkanı seçimleri konusundaki sözlerini değerlendirirken, "AK Parti’den gelebilecek yaklaşıma kapının kapatılmadığı -açıkça söylenmese de- görülebiliyor" dedi. 

Yetkin, partilerin seçim hesaplarını değerlendirdiği yazısında, şunları kaydetti:

"HDP Eş Genel Başkanı Mithat Sancar’ın dün gece Halk TV’de söyledikleri, Cumhurbaşkanlığı seçiminin ilk turunda -HDP o zamana dek kapatılırsa da başka çatı altında- kendi adaylarını çıkartma eğiliminde olduğunu gösterdi. Sancar, eğer bu süreçte 6’lı koalisyon kendileriyle görüşmek isterse ilk turda ortak adayı destekleme seçeneklerini de açık tutuyor. Bu olmaz ve ayrıca 6’lı koalisyon HDP seçmeninin kabul etmeyeceği bir adayla çıkarsa, o zaman “İkinci tura bakacağız” diyordu Sancar; “Hedefimiz yüzde 15. Kibir yapmıyoruz lakin anahtar parti olduğumuzun farkındayız.”

HDP’nin tutumunu “kendileriyle yapılacak tartışmalar” belirleyecekti. Burada AK Parti’den gelebilecek yaklaşıma kapının kapatılmadığı -açıkça söylenmese de- görülebiliyor. Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ı desteklemeyecekti HDP lakin 6’lı masa “Erdoğan zihniyetinde bir adayla çıkarsa” şimdiden destek istenemezdi kendilerinden." 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Politika Haberleri

AK Parti Gelibolu Ziyaretinde Vurgu: 'Türkiye'nin Yöneten Partisiyiz'
Özgür Özel'den Manisa Ziyareti: Seçim Başarısı ve Turizm Potansiyeli Üzerine Değerlendirmeler
Fatih Erbakan: Yeniden Refah Belediyeleri Adalet ve Ahlakla Yönetecek!
AK Parti'ye Oy Veren Her 3 Kişiden 1'i Partisini Başarılı Bulmuyormuş!
Özel'den İYİ Parti Genel Başkanı seçilen Müsavat Dervişoğlu'na tebrik mesajı geldi