Murat Yetkin: Sedat Peker üzerine farklı bir denklem

Gazeteci, yazarı Murat Yetkin, organize suç örgütü lideri Sedat Peker'in sosyal medya paylaşımlarına yeniden başlamasına ilişkin olarak, "Bazen çözmek için açıyı değiştirmek, farklı bir denklem kurmak gerekebilir" yorumunu yaptı.

Yetkin, Peker'in 75 tweetlik serisinde bu defa Cumhurbaşkanının etrafındaki isimlere dokunduğunu belirterek şunları kaydetti:

"Acaba Ankara-Dubai arasındaki dengelerde bir değişiklik mi vardı? O 55 milyar denkleştirmede sorunlar mı çıkacaktı? BAE acaba (Oligarklarınkiler dahil) Rus parasının Dubai’dan İstanbul’a yönlenmesinden mi rahatsız olmuştu?

BAE ve Suudi Arabistan, Katar gibi ABD merkezli Batı mali sisteminden bağımsız olamayan monarşiler acaba Türkiye’deki seçimlere 8-10 ay kala bekle-gör moduna mı girmişti?

Bütün bunlardan Sedat Peker’in talimatla konuştuğu gibi bir anlam çıkarmak doğrusu sığlık olur. Konuşması engellenen herkes, üzerindeki baskı hafiflediği zaman konuşmaya devam eder; hayatın olağan akışına aykırı değildir bu durum.

Ancak mevcut bakış açımız, mevcut denklem, olan biteni bütünüyle anlamamıza izin vermiyor. O yüzden Av Mevsimi'ndeki gibi bakış açımızı biraz değiştirelim. Yeni bir denklem, yeni bir matris kuralım; belki böylece anlarız."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

En tehlikeli 4 burç!
"Akşener'den aldığımız bayrağı iktidara taşıyacağız"
Erdoğan, saldırıya maruz kalan öğretmene telefon açtı
İYİ Parti'nin yeni Genel İdare Kurulu (GİK) ve Merkez Disiplin Kurulu (MDK) üyeleri belirlendi
Dünyada ilk! Kişiye özel ilk cilt kanseri aşısı test ediliyor!