Muş Alparslan Üniversitesi akademik kadro ilanları tartışma yarattı

Muş Alparslan Üniversitesi, belirli kişilere özel şartlar içeren akademik kadro ilanlarıyla yeniden tartışma konusu oldu. Uygulamalı Bilimler, Fen Edebiyat ve Mühendislik fakültelerinde açıklanan pozisyonlar, ilan şartlarının belirli adaylara uygun şekilde hazırlandığı iddialarını gündeme getirdi.

Muş Alparslan Üniversitesi, daha önce üniversite personelinden zorunlu bağış toplama ve akademisyenlerin yakın akraba olma durumlarıyla gündeme gelmişti. Şimdi ise belirli kişilere uygun şekilde hazırlanmış akademik kadro ilanlarıyla tekrar tartışma yaratıyor. Üniversite, farklı fakültelerde toplam 33 akademik pozisyon için ilan verirken, bazı pozisyonlar belirli adaylara yönelik özel şartlar içeriyor.

BirGün'den Berkay Sağol'un haberine göre, dikkat çeken pozisyonlardan biri, Uygulamalı Bilimler Fakültesi’nde eski dekan yardımcısı Özer Kurt’un akrabası Ayşe Nida Kurt için açılmış doktor öğretim üyesi kadrosu. Bu pozisyon için aranan şartlar arasında Bitkisel Üretim ve Teknolojileri Bölümü’nde doktora yapmış olmak ve yem bitkileri yetiştiriciliğinde organik gübre kullanımı ile tuz stresi konularında çalışmış olmak gibi oldukça özel kriterler yer alıyor. Ayşe Nida'nın bu alanlardaki çalışmaları ise ilanın şartlarıyla birebir örtüşüyor.

Benzer şekilde, Fen Edebiyat Fakültesi İngiliz Dili ve Edebiyatı Bölümü'nde açılan kadro da dikkat çekici. Bu pozisyon için "Bilim kurgu tiyatrosu veya distopik edebiyat üzerine çalışmalar yapmış olmak" gibi özel bir alan aranıyor. İlgili aday Kader Güzel’in bu alandaki çalışmaları, kadro ilanıyla tam olarak örtüşüyor.

Mühendislik-Mimarlık Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü'nde açılan kadro ise bir diğer örneği oluşturuyor. Bu pozisyon için "Çevre Mühendisliği alanında doktora yapmış olmak" ve "kömürün desülfürizasyonu ile mikrobiyal yakıt hücreleri üzerine çalışmış olmak" gibi şartlar aranıyor. Gizem Hazan Akçay isimli adayın bu özel konulardaki çalışmaları, ilanların belirli kişilere yönelik olduğu iddialarını güçlendiriyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.