Müsavat Dervişoğlu: 'DEM’e uzatılan elin asıl sahibi Erdoğan’dır'

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile görüştü. Dervişoğlu, MHP Genel Başkanı Bahçeli’nin DEM Parti’ye uzattığı eli, asıl sahibinin Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İYİ Parti Genel Merkez binasındaki makamında Demokrat Parti Genel Başkanı Gültekin Uysal ile bir araya geldi. Görüşmenin ardından düzenlenen ortak basın toplantısında, Dervişoğlu'na TBMM’nin yeni yasama yılının ilk oturumunda MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin DEM Parti sıralarına giderek milletvekilleriyle tokalaşması ve yeni bir çözüm sürecinin başlayabileceği yönündeki iddialar soruldu.

Dervişoğlu, DEM Parti’ye el uzatan asıl kişinin AKP’li Cumhurbaşkanı Erdoğan olduğunu belirterek, "Bu konudaki rivayetler çeşitli; önümüze olumlu veriler ve açıklamalar gelmeden bir değerlendirme yapmayı doğru bulmuyorum. Sayın Devlet Bahçeli’nin DEM’e uzatılmış bir eli var, bu Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde daha önce de yaşanmış bir durum. Ancak burada dikkate değer olan, Sayın Bahçeli’nin Tayyip Bey’in konuşmasından etkilenerek bu el sıkma olayını gerçekleştirdiği. Bana göre, DEM’e uzatılan el belki Devlet Bahçeli tarafından uzatılmıştır ama o elin gerçek sahibi Recep Tayyip Erdoğan’dır." dedi.

Olası çözüm süreci iddialarına ilişkin spekülasyon yapmak istemediğini vurgulayan Dervişoğlu, "O söyledikleriniz sosyal medyada, gazete sayfalarında ve televizyon yorumlarında tartışılıyor. Resmi bir açıklama olmadığı sürece bu spekülasyonların aleti olmak istemiyorum. Ancak değerlendirmemizi de yapıyoruz." diyerek toplantıyı sonlandırdı.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.