Müsavat Dervişoğlu'ndan, Abdullah Öcalan'a çağrı yapan Devlet Bahçeli'ye tepki: 'Gaflet ve

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan'a yönelik çağrısına sert tepki gösterdi.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, MHP lideri Devlet Bahçeli'nin Abdullah Öcalan’a yönelik "terör bitti" çağrısını eleştirerek, bu yaklaşımın "gaflet ve dalalet" olduğunu vurguladı.

İYİ Parti Genel Başkanı Müsavat Dervişoğlu, İmralı Cezaevi'nde tutuklu bulunan PKK lideri Abdullah Öcalan’a yönelik MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli’nin yaptığı çağrıya tepki gösterdi. Bahçeli, partisinin TBMM Grup Toplantısı’nda, "Türkiye’ye getirilirken her türlü hizmete hazırım diyen terörist başı, terörün bittiğini ve örgütünün tasfiye edileceğini tek taraflı ilan etsin" şeklinde açıklamalarda bulundu. Bu sözler, DEM Parti'nin Öcalan’ı muhatap alması sonrası ortaya çıkan "yeni çözüm süreci" tartışmalarının ardından geldi. Bahçeli, DEM Parti'nin duruşunu eleştirerek, "İradelerini İmralı’ya rehin bırakmaları, siyasetin doğası ve ahlakıyla bağdaşmayan bir tavırdır" ifadelerini kullandı.

Dervişoğlu, Bahçeli’nin ifadelerini "gaflet ve dalalet" olarak nitelendirerek, "Terör örgütünü devlet tasfiye eder. Terörün bittiğini de devlet ilan eder! Terörist başından hüküm bekleyene devlet değil, gaflet ve dalalet denir!" dedi.

 

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.