Musk ve Putin'in Görüşmeleri: Dünya Güvenliği Tehlikede mi?

ABD'de yayımlanan bir rapora göre, Elon Musk, Vladimir Putin ile iki yıldır düzenli temas halinde. Beyaz Saray'daki yetkililer bile görüşmelerden habersiz. Kremlin bu iddiaları yalanladı.

ABD'de yayımlanan çarpıcı bir rapora göre, teknoloji milyarderi Elon Musk, Rus Devlet Başkanı Vladimir Putin ile son iki yıldır düzenli olarak iletişim kuruyor. Wall Street Journal tarafından aktarılan bilgilere göre, ikili arasındaki görüşmeler kişisel konulardan jeopolitik meselelere kadar geniş bir yelpazeye yayılıyor. Bu durum, ABD'de güvenlik açısından endişelere yol açabilir.

BEYAZ SARAY’DAKİ BELİRSİZLİK

Haberde, Musk'ın Putin ile olan temaslarının oldukça gizli tutulduğu ve mevcut Başkan Joe Biden'ın Beyaz Saray'ındaki bazı yetkililerin bile bu görüşmelerden habersiz olduğu bilgisi veriliyor. Musk'ın dünya üzerindeki etkisi ve zenginliği göz önüne alındığında, bu gizli görüşmelerin Batılı hükümetler için büyük önem taşıdığı ifade ediliyor.

KREMLİN YALANLIYOR

Kremlin sözcüsü Dmitri Peskov, Musk ile Putin arasında yalnızca "uzay ve gelecekteki teknolojiler" hakkında yapılan tek bir telefon görüşmesi olduğunu iddia ederek, düzenli görüşmeler yapıldığını reddetti. Ancak, WSJ raporuna göre, Musk’ın üst düzey Rus yetkililerle yaptığı görüşmelerin 2022 yılından bu yana sürdüğü ve bu görüşmelere Putin'in birinci genelkurmay başkan yardımcısı Sergey Kiriyenko'nun da dahil olduğu bildiriliyor.

MUSK’IN STRATEJİK ROLÜ

Tesla CEO'su Elon Musk, ABD uzay programındaki kritik rolü ve yüksek güvenlik izni ile dikkat çekiyor. SpaceX, ABD ulusal güvenlik uydularını fırlatırken, Starlink uydu iletişim sistemi, Ukrayna’daki savaşta önemli bir avantaj sağlıyor. Ayrıca, Donald Trump'ın 5 Kasım'da yeniden seçilmesi durumunda Musk’ın yeni bir ABD yönetiminde kritik bir rol üstlenebileceği belirtiliyor.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.