Musk’a göre Mars seyahat biletleri “çok ucuz” olacak

Elon Musk, bu sefer de Mars’a düzenlemek istediği uçuşlarla alakalı yaptığı açıklamalarla gündeme geldi.

Bilindiği üzere Tesla’nın yanı sıra SpaceX’in de CEO’su olan ünlü milyarder, bu şirket tarafından yapılan çalışmalar neticesinde kısa bir süre içerisinde insanlığı Mars’a taşıyabileceğini düşünüyor.

Uzun bir süredir bu kapsamda çalışmalarını sürdüren SpaceX şirketi, nihayet biraz daha somut açıklamalar yapabilecek seviyeye geldi. Buna göre, yakın zamanda Elon Musk tarafından verilen bir demeçte, Mars’a seyahat etmenin bir insan için 100.000 dolar ile 500.000 dolar arasında bir bedele mal olacağı belirtilmişti.

Öte yandan ünlü milyarder daha önceki yıllarda yaptığı açıklamalarda ise, 2050 yılına kadar 1 milyon insanı Mars’a taşımak istediğini bunun için de 2030 yılına kadar 1.000 adet uzay aracı inşa etmek istediklerini söylemişti.

Mars yolculuğu kaç dolara mal olacak?

SpaceX’in patronu bugün yaptığı açıklamada ise, biraz daha net ifadeler kullandı. Elon Musk, Mars seyahatinin örneğin 100.000 dolara mal olması halinde bile bunu herkesin ödeyebileceğini, bu deneyimden faydalanabilmek için insanların kolaylıkla tasarruf yapabileceklerini söyledi.

Açıklamalarının devamında Mars seyahati için kredi kullanılabileceğini de söyleyen Elon Musk, devlet desteğinin sağlanması durumunda sürecin çok daha hızlı bir şekilde yol kat edeceğini de ifade etti.

SpaceX’in şu an tam olarak kaç uzay aracının olduğu ve 2050 yılında 1 milyon insanı Mars’a taşımış olma hedefine hala sadık kalıp kalmadığı belirsiz ancak önümüzdeki birkaç on yılda insanlığın uzay hakkında çok daha fazla bilgi sahibi olacağı artık inkar edilemez bir gerçek.

Fantastic Beasts 3 gişede sınıfta kaldı

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Teknoloji Haberleri

Beş senedir beklenen özellik sonunda geliyor!
ChatGPT'ye rakip olacak sohbet botu iOS'a geldi: AppStore üstünden indirilebilir!
Avrupa Birliği’nde şirketlerin yüzde sekizi yapay zekadan yararlanıyor!
Apple'ın geliri düştü!
Arkeologlar buldukları şey karşısında şok oldular!: İşte o dev canlı!