Muslera'yı bekleyen ceza belli oldu

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Young Boys'a 1-0 yenilerek Devler Ligi'ne veda etti. Maçta Muslera, rakip oyuncuya attığı tekme nedeniyle direkt kırmızı kartla oyundan atıldı. UEFA'nın soruşturması sonucunda Muslera'nın iki maçtan fazla ceza alabileceği belirtiliyor.

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi play-off turu rövanşında Young Boys'a 1-0 yenilerek, toplamda 4-2'lik skorla Devler Ligi'ne veda etti.

MUSLERA'YA YENİ CEZA TEHDİDİ


Maçta gerilim dolu anlar yaşandı ve Galatasaray'ın efsanevi kalecisi Fernando Muslera, özellikle 87. dakikada yaşananlar ile dikkat çekti. Sarı-Kırmızılıların geriye düştüğü bu dakikada Muslera, gol sonrası sinirlerine hakim olamayarak rakip oyuncu Alan Virginius'a tekme attı. Bu hareketi nedeniyle direkt kırmızı kartla oyundan ihraç edilen Uruguaylı kaleci, UEFA'nın kendisi hakkında soruşturma başlatması durumunda iki maçtan fazla ceza alma riskiyle karşı karşıya kalabilir.

CEZA TALİMATLARI


UEFA Disiplin Yönetmeliği'nin 'Oyuncuların ve görevlilerin kötü davranışları' başlıklı 15. bölümünde, Muslera'nın durumu ile ilgili cezaya dair olası başlıklar şunlardır:

- 15-1/d: Ciddi sert müdahaleye iki maç men cezası veya belirli bir süre ile men.
- 15-1/e: Başka bir oyuncuya veya maçtaki diğer kişilere saldırı durumunda üç maç men ve belirli bir süre uzaklaştırma.
- 15-1/g: Ciddi saldırı durumunda beş maç men veya belirli bir süre ile men.
- 15/3: Olayın koşullarına bağlı olarak men cezasının azaltılabileceği, artırılabileceği ya da tüm lig kulvarlarını kapsayacak şekilde genişletilebileceği belirtiliyor.

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (2)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.