"Musluklarımızdan akan suyu Gökçek gelsin, içsin"

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yıllardır musluklardan içme suyu yerine çamurlu su akıyor. İçme suyu sorununun bir türlü çözülmemesine isyan eden Elmadağı halkı “Musluklarımızdan akan suyu Gökçek gelsin, içsin'' çağrısında...

Ankara'nın Elmadağ ilçesinde yıllardır musluklardan içme suyu yerine çamurlu su akıyor. İçme suyu sorununun bir türlü çözülmemesine isyan eden Elmadağı halkı “Musluklarımızdan akan suyu Gökçek gelsin, içsin'' çağrısında bulundu.

Vatandaşlar, açtıkları dövizlerle içme suyu sorununa çözüm bulmayan Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek'e mesaj verdiler.

VATANDAŞA İSYAN ETTİREN GÖRÜNTÜ

CHP Elmadağ İlçe Teşkilatı ile Elmadağ halkının içme suyu sorununu dile getiren CHP Ankara Milletvekili Ali Haydar Hakverdi, "En doğal hakları olan içme suyunda mahrum bırakılan Elmadağ Halkının, hakkını alıncaya kadar yanlarında olacağım" dedi.

Hakverdi'nin açıklaması şöyle:

ELMADAĞ’DA MUSLUKLARDAN ÇAMUR AKIYOR!

Elmadağ İlçemizin su sorunu yıllardır çözülmediği gibi gün geçtikçe daha kötüye gitmektedir. Çünkü musluklardan artık çamur akmaktadır. Elmadağ İlçesinin su sorunu 2 yıldır, ilçe halkının çilesi olmuştur. Halkın başta Elmadağ Belediyesi olmak üzere Büyükşehir Meclis toplantısı ve Türkiye Büyük Millet Meclisi’ndeki mücadelelere rağmen çözüm bulamamıştır.

Elmadağ İlçesinde sular genellikle akmamakta, akınca da rengi sürekli değişmektedir. Yıllardır yer altı barajı, doğal arıtma ve alt yapının değişmesi gibi sözlere sabrı kalmamıştır. Elmadağ Halkı, “Bizlere çamurlu suyu mu hak görmektesiniz?, Neden barajdan su gelince hastaneler dolup taşmaktadır?, Neden Üçevler Mahallesi’nden hiçbir tahlile tabi tutmadığınız dere suyunu, tankerlerle depolara taşıyorsunuz?, Su depolarının temizliği kaç yıldır yapılmamaktadır?'' sorularını sormaktadır.

En doğal hakları olan içme suyunda mahrum bırakılan Elmadağ Halkının, hakkını alıncaya kadar yanlarında olacağımı belirtir, Elmadağ Halkının “Musluklarımızdan akan suyu Gökçek gelsin, içsin'' çağrısını basın ve kamuoyuyla saygıyla paylaşıyorum.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Erdoğan-Özel, AKP Genel Merkezi'nde görüşme yapacak
Yağmur Taktaş Cinayeti: Mezar Açılacak, Sır Perdesi Aralanıyor
Kahramanmaraş'taki Ebrar Sitesi Faciası: Adalet Arayışı Devam Ediyor
Süreyya Karabulut: Otopsi Fotoğraflarına Şüpheyle Yaklaşıyor
Altınbaş Petrol, Zeren Group'a Satıldı: Türkiye Akaryakıt Sektöründe Dev Bir Değişim Başladı