Müslüme Yağal'ın Mezarı Tahrip Edildi

Mersin'in Gülnar ilçesinde 2021'de kaybolup cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın mezarı tahrip edildi. Yurttaşlar, "Hayattayken sahip çıkamadığınız küçüklere en azından mezarındayken sahip çıkalım" diyerek duruma tepki gösterdi.

Mersin'in Gülnar ilçesinde, 2021 yılında kaybolduktan 9 gün sonra cansız bedeni bulunan 3 yaşındaki Müslüme Yağal’ın mezarı tahrip edildi. Mezarın durumu bir yurttaş tarafından kaydedilirken, "Hayattayken sahip çıkamadığınız küçüklere en azından mezarındayken sahip çıkalım" ifadesi dile getirildi. Müslüme’nin canice katledilmesinin ardından mezarına yapılan bu çirkin saldırı, kamuoyunun vicdanını derinden yaraladı.

NE OLMUŞTU?  


Müslüme, 2021 yılında kaybolduktan sonra yapılan araştırmalarda, ailesi ve yakınları sorgulanmış; büyükbabası Hasan Yağal tutuklanmıştı. Müslüme’nin kesin ölüm nedeni henüz belirlenememiş, ancak 3 yaşındaki çocuğun doğal yollarla yaşamını yitirmediği değerlendirilmişti. 

Hasan Yağal, cinayet suçlamasından kanıt yetersizliğiyle beraat etse de, istinaf mahkemesi, torunu A.Y.'ye yönelik cinsel istismar suçlaması nedeniyle aldığı 5 yıl 7 ay 15 gün hapis cezasını 18 yıla çıkardı. Böylece, gelinine karşı 'nitelikli cinsel saldırı' suçundan daha önce verilen 28 yıl hapis cezasıyla birlikte toplam cezası 46 yıla yükseldi.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.