Müslüme'nin katili bulunamadı

3 yaşındaki Müslüme’nin cinayetine ilişkin sır perdesi aralanamadı. Mahkeme gerekçeli sonucunda, “maktulün ne şekilde kim tarafınca öldürüldüğüne dair dosyada herhangi bir kanıt bulunmadığı” tespiti yaptı.

3 yaşındaki Müslüme’nin cinayetine ilişkin sır perdesi aralanamadı. Mahkeme gerekçeli sonucunda, “maktulün ne şekilde kim tarafınca öldürüldüğüne dair dosyada herhangi bir kanıt bulunmadığı” tespiti yaptı.

Mersin’de hayvancılıkla geçimini sağlayan ve göçebe yaşamı yaşan Yağal Ailesi’nin 3 yaşındaki kızı Müslüme, 10 Kasım 2021’de kaybolmuştu. 9 gün süren arama çalışmalarının peşinden küçük kızın cansız bedeni, kendi başına gitme imkânı olmayan, dağlık bir bölgede bulunmuştu. Olayla ilgili olarak, arama çalışmalarını yanlış yönlendirdiği, tutarsız ifadeler verdiği ve maktulenin sol boynundan alınan sürüntü örneğinden DNA’sı bulunduğu gerekçesiyle dede Hasan Yağal tutuklanmıştı. Dede Hasan Yağal, Müslüme’nin ölümü ve cinsel istismarı suçlamasında beraat etmişti. Silifke 2. Ağır Ceza Mahkemesi verdiği kararın gerekçesini tamamladı.

Gerekçeli kararda özetle “Anne ve ağabeyinin bir beyanda bulunmamaları karşısında, her ne kadar maktulün ölümünün doğal yollarla olmadığı kanaatine ulaşılmışsa da maktulün ne şekilde kim tarafınca öldürüldüğüne dair dosyada herhangi bir kanıt bulunmadığından, sanığı cezalandırmaya yeter her türlü şüpheden uzak kesin ve inandırıcı kanıt elde edilemediği” açıklandı.

Kararda arama faaliyetlerine katılan görevlilerin beyanlarına da yer verildi. Tanık M.K. “Aile, arama çalışmaları sırasında genel olarak umursamazdı” iddiasında bulunmuş oldu. Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı 14 Kasım’da dede için verilen beraat kararına itiraz ederek, istinaf başvurusunda bulunmuş oldu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Amerikan Ajansı: Şiddetli Jeomanyetik Fırtına Alarmı!
Elektronik cihazlara dikkat: Son 19 yılın en güçlü güneş patlaması gerçekleşti!
Josep Borrell, AB ülkelerinin 21 Mayıs'ta Filistin devletini tanımaya hazırlandığını açıkladı
La Diva Turca'nın İzinde: Leyla Gencer, Vefatının 16. Yılında 'Don Giovanni' Operası ile Anıldı
Birleşmiş Milletler Genel Kurulu, Filistin'in tam üyeliği tasarısını onayladı