Muş'ta eylem yasağı 3 gün boyunca devam edecek

Muş Valiliği, toplantılar, basın açıklamaları ve gösteri yürüyüşlerini 3 gün boyunca yasakladı. Siirt, Bitlis ve Şırnak'ta da benzer yasaklar ilan edilmişti. Ayrıca Siirt'in Pervani ilçesinde sokağa çıkma yasağı uygulaması devam ediyor.

Muş Valiliği, 3 gün boyunca toplantılar, basın açıklamaları ve gösteri yürüyüşlerini yasakladığını duyurdu. Daha önce Siirt, Bitlis ve Şırnak'ta da valilik kararıyla 15 gün süreyle bu tür etkinlikler yasaklanmış, ayrıca Siirt'in Pervani ilçesinde ikinci bir uyarıya kadar sokağa çıkma yasağı ilan edilmişti.

Muş Valiliği'nin yaptığı açıklamada, "terör örgütlerine bağlı kişilerin operasyonlar gerekçesiyle toplantı ve gösteri yürüyüşleri düzenleyebilecekleri, bu etkinliklerin provoke edilerek şiddet olaylarına neden olabileceği" ifade edildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Belirtilen olayların kamu düzenini etkileyecek şekilde ilimizde yaşanmaması ve olması muhtemel olayların önüne geçilebilmesi, tesis olunan rahatlık ve güven ortamıyla milli güvenlik ve kamu düzeninin sağlanması, suç işlenmesinin önlenmesi, temel hak ve özgürlüklerin ve genel asayişin korunması, terör örgütlerinin planlarının bertaraf edilmesi amaçlanmıştır. Bu kapsamda, Valilik makamının uygun göreceği etkinliklerle kamu kurum ve kuruluşlarının düzenleyeceği resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar, spor faaliyetleri, bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan etkinlik ve toplantılar hariç, ilimiz sınırları içinde tüm toplantı, gösteri yürüyüşü, basın açıklaması, açık veya kapalı yer toplantısı, protesto, miting, çadır kurma, oturma eylemi, stant açma, açlık grevi, anma töreni, poster, pankart, poster asma, el ilanı, bildiri dağıtma, imza masası açma, meşale yakma, konferans ve benzeri tüm etkinlikler 4 Nisan saat 00.01'den 6 Nisan saat 23.59'a kadar 3 gün süreyle yasaklanmıştır."

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

Yüzde 25 kira artışı sınırı ne zaman bitiyor?
Araç alacaklar dikkat: Dolandırıcıların yeni yöntemi bu!
İşte en sadık 3 burç!
Naci Görür'den Marmara depremi uyarısı geldi
THY çalışan arıyor: İstenen şartlar açıklandı