Mustafa Destici'den Müslüman ülkelere çağrı: İsrail'le bütün ilişkileri dondurun

BBP Genel Başkanı Mustafa Destici, "İsrail'e topyekun bir ambargo uygulamamız lazım. Ekonomik, siyasi, kültürel tüm ilişkilerimizi Gazze'de katliamlar durana kadar, tam barış sağlanana kadar, Siyonist İsrail, işgal ettiği topraklardan geri çekilinceye kadar ambargo sürecinin dedi.

Mustafa Destici, Eskişehir'in Günyüzü ilçesindeki Merkez Camisi'nde bayram namazını kılıp, vatandaşlar ile bayramlaştı. Gazze'nin siyasi bir malzeme haline getirilmemesi gerektiğini ifade eden Destici, İsrail'e yaptırım mevzusunda en başından beri yüksek ses çıkaran bir parti olduklarını söyledi.

İslam İşbirliği Teşkilatı üyesi ülkelerinin, ortak bir yaptırım kararı alması gerektiğini de belirten Destici, "Arap ülkelerinin tamamının, ortak bir yaptırım kararı alması lazım. Hatta Birleşmiş Milletler'in, İsrail'e ortak bir yaptırım kararı alması lazım fakat ABD oradayken bu mümkün gözükmüyor. En azından başta dediğim gibi, İslam İşbirliği Teşkilatı olmak üzere, Türkiye olarak oranın üyesiyiz. Bizim, Müslüman ülkelerin bu kararı alması lazım. Topyekun bir ambargo uygulamamız lazım. Ekonomik, siyasi, kültürel tüm ilişkilerimizi Gazze'de katliamlar durana kadar, tam barış sağlanana kadar, Siyonist İsrail, işgal ettiği topraklardan geri çekilinceye kadar, ambargo sürecinin devam etmesi lazım. Ancak bu şekilde İsrail'e bir uyarı olur ya da ABD başta olmak üzere, tüm Batı ülkelerine ciddi bir anlamda uyarı olur" dedi. 

Yorum Yap
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
Yorumlar (1)
Yükleniyor ...
Yükleme hatalı.

Politika Haberleri

Özel'e Kılıçdaroğlu'nun 'Kobani' tweeti canlı yayında soruldu!
Bahçeli’nin 17-25 çıkışı açıkça görüldüğü gibi demogojiden ibaret
Verilen ret kararı utanç meselesidir
AK Parti'de gergin il başkanları toplantısı
AK Parti yönetimi ve bürokraside köklü değişim hazırlığı