Mustafa Destici'den U dönüşü: Önce söyledi sonra inkar etti

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Savunma Sanayii ile ilgili yeni düzenlemeler tartışma konusu oldu. Kredi kartlarından alınması planlanan 750 liralık destek, siyaset gündemini sarstı.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda görüşülen Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun Teklifi, ülkede tartışmalara yol açtı. Kredi kartlarından alınması planlanan 750 liralık destek, siyasetteki tartışmaları körüklerken, Mustafa Destici’nin konuya dair çelişkili açıklamaları sosyal medyada geniş yankı buldu.

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu’nda, Savunma Sanayii ile İlgili Bazı Düzenlemeler Hakkında Kanun ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi, ülke gündeminde yoğun bir tartışma yarattı. Teklif kapsamında, 100 bin lira üzerindeki kredi kartlarından alınması planlanan 750 liralık Savunma Sanayii desteği, siyaset arenasında birçok tartışmaya sebep oldu.

Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Savunma Sanayi Fonu ile ilgili dört gün arayla yaptığı çelişkili açıklamalar ise sosyal medyada dikkat çekti. İlk açıklamasında, Savunma Sanayi Fonunu eleştirenleri hedef alarak, "Bunlar milliyetçileri değil DEM'lileri savunurlar; Yunanistan ile Türkiye karşı karşıya geldiğinde Yunanistan'ı savunurlar. Ermenistan'ı savunurlar," ifadelerini kullandı. Ancak, dört gün sonra bu açıklamalarına yönelik gelen tepkiler üzerine, "Buna karşı çıkanlara DEM'li dedi, Yunanlı dedi, Ermeni dedi diyorlar; benim öyle bir ifadem yok. Söylemediğim sözler üzerinden itham edildim," diyerek önceki ifadelerini adeta unuttu.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.