Mustafa Karaalioğlu: Pahalı bir hayat, belirsiz bir mücadele

''Türkiye’deki enflasyonun çok büyük kısmının kendi politikalarımızın sonucu olduğu kabul etmeyen ve suçu dışarıya atan bir anlayışla hayatı ucuzlatmak da mümkün değildir''

Gazeteci Mustafa Karaalioğlu, hayat pahalılığının Türkiye'nin en önemli meselesi olduğunu belirterek, "Bariz, önlenemez ve can yakıcı bir pahalılık meselesi ve artık hedef tutturulmasından bahsedilemez bir enflasyon gerçeği yaşıyoruz. Rakamlar da inandırıcılığını kaybetti çünkü insanlar her gün markette, bakkalda, kuyrukta, hastanede, bankada; gündelik ihtiyaçları için ödeme yaptıkları her yerde enflasyonu ölçebiliyor. Herkesin kafasında bütçesi ve giderleriyle hesaplanabilen bir enflasyon oranı var. Herkesin ve esnaftan tüccara, sanayiciden ihracatçıya kadar bütün ekonomi aleminin" diye yazdı.

Hükümetin hayat pahalılığıyla mücadeleyi topluma hissettirmek zorunda olduğunun altını çizen Karaalioğlu, "Meselemizin hayat pahalığının ötesinde topyekün ekonomi yönetimi olduğunu görmeden ayağa kalkmak imkansızdır. Türkiye’deki enflasyonun çok büyük kısmının kendi politikalarımızın sonucu olduğu kabul etmeyen ve suçu dışarıya atan bir anlayışla hayatı ucuzlatmak da mümkün değildir. Türk lirası, Dolar ve Euro’da yükseğin yükseği faizle borçlanırken; milli parayı bir yılda iki katı değersizleştirmişken ve bütün etiketlerin ucu dövize bağlıyken problemi kaynağından çözmek dışında yol bulunmamaktadır" diye ifade etti.

İlk yorum yazan siz olun
UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.

Gündem Haberleri

"Saadet Partisi'nde yeni bir dönem başlıyor"
Vergi kaçakçılığını ihbar edenlere ikramiye: 15 milyon TL ödendi
Baharla birlikte her yerdeler: Keneler vücutta en çok buralara yapışıyor!
Kuzey Kore, Uzun Süre Sonra İlk Kez Türklere Kapıları Açıyor: O Kişileri Ülkeye Kabul Edilecek!
Türkiye'nin İsrail'le Ticareti Durdurma Kararı Dünya Basınında Nasıl Yankılandı?